Cum poți face manichiura să dureze mai mult de o săptămână – și nu e cu gel!

De Sandra S., pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 16:07

Află câteva trucuri pe care le poți folosi la tine acasă, ca să îți faci manichiura să reziste mai mult de o săptămână. Vestea bună este că nu ne referim la manichiura cu gel sau cea semipermanentă!

Înainte să-ți faci manichiura
Primul pas pe care trebuie să îl faci întotdeauna înainte să îți faci manichiura este să îți cureți foarte bine unghiile cu un dizolvant fără acetonă. Pasul acesta este foarte important pentru că astfel îndepărtezi orice impurități și urme de grăsimi de pe unghii, ca primul strat de ojă să se lipească foarte bine. Curăță cu un șervețel mai gros (ca cele de bucătărie) și nu cu o dischetă demachiantă pentru că poate rămâne vată pe unghii.

Unghii scurte și rotunde
Orice manichiură rezistă mai mult timp pe unghiile scurte, comparativ cu cele lungi. Find scurte, nu le mai lovești atât de ușor – și nici când tastezi nu se lovesc de taste. Asta înseamnă că nu se ciobesc la fel de repede ca cele lungi. De asemenea, cea mai bună formă pe care o poți da unghiilor ca manichiura să reziste mai mult de o săptămână este rotundă – colțurile nu mai agață și nu se mai rup.

Pune ojă și pe vârful unghiei
Chiar dacă ai unghiile scurte, oja trebuie să ajungă până pe vârf și chiar un pic pe partea de dedesubt, ca aceasta să reziste mai mult timp pe unghii.

Hidratează-ți cuticulele cât poți de des
Dacă ai timp să faci asta de mai multe ori pe zi, fă-o! Cuticulele moi nu se rup așa cum pățesc cele uscate, astfel că un iau cu ele nici stratul de ojă. Dacă sunt foarte uscate, folosește uleiul special pentru cuticule, altfel aplică o cremă zilnică, recomandă specialiștii în manichiură.

Nu băga unghiile în apă
Lasă câteva ore înainte să îți afunzi unghiile în apă. Spălatul pe mâini este în regulă, dar evită să faci duș după ce ți-ai făcut manichiura. Chiar dacă oja s-a uscat la suprafață, umezeala tot poate pătrunde în unghii, iar manichiura nu va mai fi la fel de rezistentă.

Aplică un top coat în mod regulat
Ca să îți păstrezi oja fresh și să reziste cât mai multă vreme pe unghii, trebuie să aplici un topcoat la fiecar două-trei zile. În timp se va îngroșa, însă astfel manichiura va rezista cât mai mult timp cu putință.

Afla alte trucuri despre cum sa iti faci manichiura semipermanenta acasa!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter