Frumuseţe: Vrei un tatuaj? Află ce trebuie să faci!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 30 octombrie 2020, 12:57

Vara, mai mult decât oricând, ne dorim să ne accesorizăm, să ne îmbunătăţim look-ul. Tatuajul, pentru că despre el vom discuta astăzi, pare să fie o alegere tot mai des întâlnită în rândul româncelor.
Dar ştiu, oare, ele cum să-l îngrijească? Ştiu cum să-şi aleagă artistul tatuator? Ştiu ce trebuie să facă la prima întâlnire? După o discuţie cu Iulian, artistul tatuator de la Salonul Black Angel Tattoo, am descoperit că tatuajul efectiv este cea mai simplă operaţiune din cadrul acestui proces. Paşii premergători sunt cei care merită o atenţie deosebită.

La final, o surpriză. Iulian va fi pus la treabă.

Care sunt lucrurile pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne hotărâm să ne facem un tatuaj?

În primul rând trebuie să-ţi cauţi artistul. Sunt foarte multe stiluri… Unii sunt mai atenţi, alţii mai puţin atenţi. Oameni şi oameni. Pe de altă parte, eu zic că nu există tatuator prost sau tatuator bun. Tot ce trebuie să faci este să-l găseşti pe cel care vrea să-şi facă treaba.

În general, la noi, lumea vine la tatuat ca la piaţă. „Vreau şi eu să-mi cumpăr un cartof!” este acelaşi lucru cu „Vreau şi eu un tatuaj!”. Asta este greşeala multor oameni care vor să se tatueze.

Fundiţa Antoniei mi se pare cel mai urât tatuaj făcut vreodată

OK. Mi-am găsit artistul! Ce fac mai departe?

Ideea este că după ce ţi-ai găsit artistul, cel care este pe stilul tău, ar fi ok să suni, să stabileşti o întâlnire. În cadrul acestei întâlniri vorbiţi despre tatuaj. Ce vrei tu, ce poate el să facă, ce viziune are el şi abia după această întâlnire se face o programare.

La noi mai este o greşeală. Toate femeile cred că un tatuaj micuţ este şi drăguţ, este şi sexy. Tatuajul pe care ţi-l faci trebuie să curgă pe forma corpului, trebuie să te reprezinte, să însemne ceva pentru tine. Nu-ţi faci un tatuaj pentru că… De exemplu, fundiţa Antoniei mi se pare cel mai urât tatuaj făcut vreodată. Din păcate, sunt multe fete care-şi doresc asta şi oricât le-ai explica, le-ai arăta, ele nu înţeleg. Vor fundiţa aia pe care o are Antonia.

Cine se tatuează mai mult, femeile sau bărbaţii?

În general, tatuajele mari sunt preferate de bărbaţi. Tatuajele cu gust, mai mici merg către fete. Chiar şi aşa balanţa este oarecum egală, pentru că dacă un bărbat îşi face un tatuaj mai mare, o femeie îşi face trei mai mici. Oricum, se vede clar o evoluţie în acest domeniu. Clienţii au început să vină acum cu ideile lor. Ce trebuie să se înţeleagă este că atunci când stai de vorba cu un tatuator, este bine să-l laşi şi pe el să-şi pună amprenta pe lucrarea pe care o face. Este greşit să suni la un salon de tatuaje şi să întrebi dacă au cataloage. Mergând pe această idee, te vei asigura că imaginea pe care o vei purta toată viaţa pe piele va fi purtată de încă câteva zeci sau sute de persoane.

Trebuie să ai talent la desen ca să fii un bun tatuator?

Trebuie să desenezi foarte mult. Sigur, poţi să şi copiezi, însă şi asta trebuie să faci mult şi să te străduieşti să o faci corect. Să nu uităm totuşi că pielea şi hârtie sunt două lucruri total diferite. Mie mi se pare că hârtia mă limitează foarte mult faţă de piele.

Este un proces dureros?

Adevărul este că intensitatea durerii depinde de zona în care este făcut. Însă, în principiu, multe fete îl compară cu epilatul, pensatul. Dacă vrei, îl poţi compara cu o zgârietură continuă, însă nu este ceva de nesuportat. Indicat este să nu faci o şedinţă de tatuaj mai mare de 4 ore. Nici pielea nu rezistă şi nici tatuatorul nu poate. Oricât de mult am încerca şi ne-am întinde limitele, trebuie să înţelegem că un tatuaj chinuit, nu va arăta la fel de bine ca un tatuaj făcut treptat.

Cum trebuie să procedăm dacă ne realizăm tatuajul vara. Ce trebuie să facem ca să nu-l deranjăm?

În primele două săptămâni este indicat să nu expunem tatuajul la soare. Nu trebuie ţinut foarte mult timp în apă foarte mult timp şi trebuie curăţat cu grijă, cu un săpun antibacterian. În plus, foarte important, trebuie aplicat un unguent ca să ajute pielea să se vindece. Dacă te duci la plajă ar fi indicat să-l dai cu o cremă care are un factor de protecţie peste 50, pentru că razele UV decolorează tuşul.

Tatuajele se refac la un anumit interval de timp?

Da, se pot reface, însă acest lucru ţine şi de cum a fost îngrijit. Dacă-l protejezi, el va rezista foarte bine. Un tatuaj bine făcut şi bine îngrijit ar trebuie să reziste 5, 6 ani.

Ce tatuaj ai realizat astăzi, special pentru Unica.ro?

Astăzi am făcut o ramură de cireş, un tatuaj nu foarte mare, dar nici foarte mic. Este primul tatuaj al domnişoarei şi chiar mi-a spus că nu a durut-o.

Dacă ești interesat de această artă, află cum se fac tatuajele!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter