Prima semifinală Eurovision 2018 a fost cenzurată în China

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 10 mai 2018, 17:18
Transmisiunea primei semifinale a Eurovision 2018 a fost cenzurată în China, întrucât imaginile cu  tatuajele participanților și un dans realizat de doi bărbați pe scenă sunt considerate „tabu”.

Mango TV, serviciul video online ce a transmis spectacolul de miercuri seară, nu l-a arătat pe artistul albanez Eugent Bushpepa, care are tatuaje pe corp.

Citește și: Topul pieselor cu cele mai mari șanse de câștig la Eurovision 2018

De asemenea, a fost exclus și dansul romantic realizat de doi bărbați în timpul show-ului Irlandei, relatează BBC News. Totodată, serviciul video a blurat  steaguri în culorile curcubeului apărute în public, acestea reprezentând comunitatea LGBT.

Cultura LGBT rămâne tabu în industria de divertisment din China, unde relaţiile între persoane de acelaşi gen sunt interzise pe ecranele TV, iar conţinutul despre homosexualitate este interzis pe platformele de streaming online.

Citește și: Solista „The Humans” a fost cerută în căsătorie la ceremonia de deschidere Eurovision

În ianuarie, autoritatea de reglementare a mass media din China a interzis tatuajele şi orice alte „elemente decadente ale subculturii” din transmisiuni, acestea reprezentând comportament împotriva valorilor Partidului Comunist aflat la putere. Jucătorii chinezi de fotbal care au tatuaje au fost nevoiţi să poarte bandaje pe braţe sau mâneci lungi pentru a le acoperi în timpul meciurilor pe care le-au avut în martie.

MangoTV nu a explicat omisiunile din transmisiunea de miercuri a evenimentului.

În această seară urcă pe scena din Lisabona și trupa The Humans, reprezentanții României, cu piesa „Goodbye”. Ei vor avea numărul de concurs 2. Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai.

Sursă foto: Captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter