Frumuseţe: Cum să scapi de riduri. 6 tehnici de masaj!

De Libertatea pentru femei, pe

Odată cu trecerea anilor, pielea şi ţesuturile îşi pierd din hidratare şi din elasticitate. Dar nu te descuraja! Îţi poţi îmbunătăţi tonusul muscular al feţei cu ajutorul unor mişcări simple şi la îndemână, pe care le poţi face seara, înainte de culcare, după ce ai curăţat bine tenul şi ai aplicat crema de noapte.
1 Pentru ridurile de pe frunte, care pot apărea destul de devreme, este recomandat să faci mişcări în zig-zag cu două degete de la ambele mâini, iar apoi să continui cu mici cerculeţe ascendente cu degetul arătător şi cu cel mijlociu de la fiecare mână.
2 Ridurile din jurul ochilor apar cel mai devreme. De aceea e bine să acorzi o atenţie sporită acestei zone şi este recomandat să foloseşti şi o cremă specială pentru conturul ochilor. Cu două degete, execută mişcări circulare, lente, fără să exerciţi presiune, de la exterior spre nas, apoi urci spre sprânceană. Mişcarea se repetă de 30 de ori.
3 Prinde sprânceana între degetul mare şi arătător, de la interior spre exterior, şi exercită o uşoară presiune de-a lungul acesteia. Repetă mişcarea de 5 ori.
4 Prinde pielea din părţile laterale ale feţei între două degete şi ciupeşte uşor de-a lungul bărbiei. Repetă mişcarea de 5 ori.
5 Pentru ridurile din părţile laterale ale gurii, execută spirale de la colţul acesteia spre nas şi apoi continuă cerculeţele şi pe nas. Mişcarea se repetă de 5 ori.
6 La finalul masajului, poţi face câteva mişcări de pressing (de apăsare). Astfel, muşchii se vor relaxa. Apoi, îţi freci energic palmele una de alta până simţi căldură şi aplici o mână pe frunte şi una pe bărbie şi menţii pe locurile respective câteva secunde.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter