Frumuseţe & sănătate: Argila verde detoxifica corpul şi te scapă de acnee

De Unica.ro, pe

Adepţii tratamentelor naturiste ştiu cât de utilă este argila verde, folosită atât extern, cât şi intern. Iată care sunt beneficiile argilei şi cum poţi să o foloseşti ca să-ţi detoxifiezi organismul şi sa fii mai frumoasă.

La ce este bună argila verde

Administrată intern, argila verde este un bun detoxifiant, stimulează imunitatea, alungă stresul şi este un tonic pentru sistemul nervos. Este utilă celor care suferă de diabet, hipertensiunea arterială, dar şi tuturor celor care vor să scape de toxinele acumulate în organism. Nu are contraindicaţii şi nici efecte secundare.
Administrată extern, argila este cicatrizantă, antioxidantă şi are o mare putere de absorbţie, astfel că măştile cu argilă sunt foarte utile tenului gras care rămâne mai fin şi mat.
Produse utile:
Argilă verde activă pentru băut uscattă la soare, 500 g, 19 lei
Argila verde pentru baut, 120 gr/24 plicuri, 14 lei

Cum se foloseşte argila verde

Argila verde se foloseşte sub formă de apă argiloasă, care se prepară cu 4-8 ore înainte de a fi folosită: Într-un pahar de sticlă sau porţelan se pune apă plată sau de izvor şi o linguriţă de argilă, apoi se amestecă bine cu o linguriţă sau spatulă de lemn. Apa argiloasă se consumă cu o jumătate de oră înainte de masă, iar pentru o detoxifiere eficientă, tratamentul trebuie să dureze trei săptămâni. În tot acest timp, trebuie să fii atentă şi la dietă, consumând cât mai multe alimente naturale, fără E-uri.
Produse utile:
Paste bio din făină integrală, 12 lei
Iaurt de băut natur bio, 500g, 8,49 lei
Amestecul de apă şi argilă este util în multe afecţiuni: pentru amigdalită se face gargară cu apă argiloasă, pentru conjunctivită se aplică pe pleoapa închisă comprese cu apă argiloasă, pentru ulcer se bea câte un pahar înainte de mesele principale, iar pentru colică renală se bea un pahar dimineaţa pe stomacul gol.

Ten perfect cu argilă verde

Dacă ai un ten gras, predispus la acnee, aplică măşti cu argilă verde pentru a scăpa de sebumul în exces. Pentru un ten uscat adaugă uleiuri vegetale în masca de argilă şi vei simţi imediat cât de hidratată şi fină devine faţa ta. De asemenea, în măştile cu argilă se pot adăuga fructe, legume, miere sau ou.
Produse utile:
Mască pentru faţă şi corp cu argila verde, 250ml, 28 lei
Argila verde pentru uz extern, 1 kg, 17 lei
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter