Frumuseţe: Învaţă să ascunzi imperfecţiunile cu ajutorul machiajului!

De Lumea Femeilor, pe

Îţi doreşti probabil, ca multe alte femei, să ştergi câţiva ani de pe chipul tău. Iar vestea bună este că acest lucru este posibil şi fără să fii nevoită să apelezi la bisturiu. Ştiai că un machiaj adecvat te
poate face să pari mai tânără?
 

Ten

Alege un fond de ten fluid, uşor satinat, cu o putere de acoperire redusă. Trebuie doar să-ţi uniformizezi culoarea şi nu să-l încarci cu cât mai multe straturi de fond de ten. Se recomandă nuanţele cu un ton mai
deschis decât culoarea pielii. Explicaţia este simplă: un fond de ten deschis reflectă lumina, pe când cele închise nu fac decât să absoarbă lumina.

Ochi

Cele mai potrivite sunt fardurile cu texturi cremoase. Ca să reziste mai bine, aplică, în prealabil, un pic de cremă de zi. La polul opus sunt fardurile pudrate, care accentuează ridurile. Când vine vorba de mascara, trebuie să ştii că 1-2 straturi sunt de ajuns. Şi foarte important, nu aplica mascara în partea inferioară, fiindcă nu vei face decât să scoţi în evidenţă ridurile din jurul ochilor.

Buze

Evită nuanţele închise, deoarece creează un efect optic de subţiere (o dată cu vârsta, buzele oricum îşi pierd din volum!). De asemenea, specialiştii ne sfătuiesc să evităm rujurile cu texturi mate şi să le alegem mai degrabă pe cele cu texturi cremoase. Dacă însă nu te poţi lepăda de rujul tău mat, atunci există o variantă de compromis: aplică la final un strat de gloss transparent.

Sprâncene

Au rol esenţial în definirea fizionomiei, aşa că trebuie să acorzi o atenţie deosebită îngrijirii lor. Dacă de-a lungul timpului sprâncele tale s-au rărit, trebuie neapărat să ajustezi problema. Acoperă spaţiile vizibile dintre fire cu linii subţiri de creion, iar apoi „colorează-le” cu un fard într-o nuanţă neutră (gri-brun, maro). Firele rebele pot fi îmblânzite cu un gel fixator, transparent.

REGULI DE AUR

► înainte de a te machia, trebuie să-ţi hidratezi foarte bine tenul
► rezistă tentaţiei de face uz în exces de produsele de machiaj, altfel rezultatul va fi dezastruos
► evită să aplici fondul de ten în zona cutelor nazolabiale (adânciturile care apar între nas şi colţurile gurii).

EFECT LIFTING

► păstrează-ţi produsele cosmetice (demachiant, loţiunea tonică, crema de faţă) în frigider;
► atunci când foloseşti tuşul de ochi sau creionul dermatograf, trasează linii ascendente;
► aplică fardul de obraz în cel mai înalt punct al obrajilor, printr-o mişcare circulară. În ceea ce priveşte paleta de culori, alege tonuri calde de roz, piersică, bronz, astfel încât contrastul să nu fie foarte mare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter