Frumuseţe: Îngrijirea potrivită pentru gât și decolteu

De Libertatea pentru femei, pe

Decolteul poate fi punctul tău forte, dacă îi acorzi îngrijirea potrivită. Nu ai nevoie de ore petrecute la salon pentru a întârzia îmbătrânirea pielii, ci să respecți aceleași reguli de îngrijire ca și în cazul tenului și să faci regulat masaj și gimnastică pentru această zonă.
 

Masajul stimulează circulația sângelui

Că să menții pielea fermă și suplă și să împiedici îmbătrânirea prematură, zona gâtului și a decolteului are nevoie de masaj cam de 2-3 ori pe săptămână. Folosește ulei de argan sau de avocado, produse recunoscute pentru proprietățile lor antirid. Masează cu mișcări delicate, ca de netezire, dinspre decolteu spre gât, apoi dinspre sâni spre umeri.

Scruburi cât mai delicate

Atenție la exfoliantul pe care îl folosești: particulele abrazive trebuie să fie foarte fine pentru a nu agresa pielea sensibilă din această zonă. Folosește un scrub special sau prepară-ți unul acasă. Ar fi păcat să nu te bucuri de îngrijirea pe care ți-o oferă fructele de primăvară, mai ales că e vremea lor. Ia o ceașcă de zmeură și una de căpșuni și taie-le cât mai mărunt. Pune-le apoi într-un bol, adaugă două linguri de ulei de măsline și una de miere și amestecă totul încet. Aplică masca pe pielea curată, masând ușor gâtul și decolteul timp de câteva minute. Lasă apoi ingredientele să acționeze în jur de un sfert de oră, după care îndepărtează cu apă călduță. Vitamina C și celelalte substanțe din fructe întineresc pielea și dau mai multă fermitate.

Împrospătează și tonifică

Cea mai simplă și mai folosită metodă este alternarea apei reci cu cea caldă, în timpul dușului. Mai poți prepara o infuzie de plante, pe care, după ce s-a răcit, să o torni în forma de cuburi de gheață și să o păstrezi la congelator. Poți folosi flori de mușețel, de tei sau mentă. Cu aceste cuburi, masează-ți din când în când zona decolteului. Foarte bun este și ceaiul verde, căci curăță, calmează și protejează în zilele călduroase.

RITUAL DE ZI CU ZI

Știai că, deși sunt deseori neglijate, gâtul și decolteul au nevoie de aceeași îngrijire ca și tenul? Aceasta înseamnă că poți folosi aceeași cremă cu care îți îngrijești fața, la fel de des (adică zilnic) și în aceeași cantitate. În plus, au nevoie de demachiere și tonifiere zilnică, mai ales în sezonul cald, când sunt mereu expuse. Hidratează pielea imediat după duș, cu ulei de migdale sau de măsline, produse ce reușesc să mențină elasticitatea și suplețea, printr-o îngrijire în profunzime. În zilele de vară, protejează pielea folosind o cremă de corp cu FPS ridicat, care să hidrateze și să împiedice formarea timpurie a ridurilor, cauzate de expunerea la soare.

SOLUŢII ÎMPOTRIVA ÎMBĂTRÂNIRII

Îmbătrânirea zonei gâtului nu se manifestă neapărat prin apariția ridurilor, ci și prin deshidratare excesivă și un aspect nesănătos al pielii, cu o nuanță cenușie. Pentru că aici epiderma e mult mai sensibilă, semnele de îmbătrânire pot apărea mai repede decât pe față. Rutina de îngrijire este aceeași ca și pentru ten: demachiere, exfoliere (de 2 ori pe săptămână) tonifiere, hidratare. Pentru revitalizare și păstrarea fermității pielii, folosește comprese cu ceai de nalbă, pulverizează apă termală, în special în zilele caniculare, și masează seara zona cu ulei de măsline, de migdale sau de argan.

TRUCURI PENTRU O PIELE TÂNĂRĂ

Fiind mai fină, mai uscată și mai deshidratată decât pielea feței, după 35 de ani, folosește o cremă specială pentru gât și decolteu, ultrahidratantă, cu
aport ridicat de calciu, element ce conferă fermitate pielii. Aplică de două ori pe săptămână măști ultrahidratante, nutritive, în care adaugi 2-3 picături uleioase de vitamina E și vitamina A. Atenţie! Nu folosi niciodată creme matifiante sau care reduc secreția de sebum pe zona gâtului și decolteului, întrucât vei accentua îmbătrânirea pielii în această zonă.

Gimnastica zilnică menține pielea fermă

Așezată pe un scaun, fă 10 rotiri ușoare ale capului spre stânga. Ia o pauză scurtă apoi fă la fel și în celălalt sens. Pentru bust, ai nevoie de două greutăți de 1 kg fiecare, pe care să le folosești astfel: stai în picioare și, cu palmele întoarse spre coapse, ridică greutățile în lateral  până când  mâinile sunt paralele cu podeaua. După 10 astfel de mișcări, treci la următorul exercițiu: deschide brațele în lateral și apropie-le în față. Repetă până simți o ușoară tensiune la nivelul sânilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter