Frumuseţe: Cum se îngrijeşte o femeie de peste 50 de ani?

De Libertatea pentru femei, pe

Odată cu trecerea timpului, pielea devine tot mai vulnerabilă în faţa factorilor de mediu, regenerarea celulară nu se mai produce la nivel optim, iar ridurile se accentuează tot mai mult. Ce-ţi rămâne de făcut? Să intervii cu cea mai bună îngrijire: creme concentrate, adaptate vârstei, ingrediente intens nutritive şi… cât mai puţin stres.
Alege-ţi cu grijă produsele de îngrijire: vitamina A pură, vitamina C, banana şi mierea sunt în topul celor mai eficiente ingrediente antiîmbătrânire.

HIDRATARE MAI PRESUS DE ORICE

Cea mai mare problemă cu care te confrunţi acum este deshidratarea pielii. Epiderma îşi pierde tot mai mult din elasticitate, devenind din ce în ce mai vulnerabilă şi, în lipsa unei îngrijiri corespunzătoare, îşi pierde fermitatea. E momentul potrivit pentru cremele intens hidratante sau serumuri, pe care să le aplici mereu printr-un masaj delicat.
Foloseşte crema antirid seara, iar pe cea de protecţie dimineaţa. Nu neglija nici conturul ochilor şi aplică zilnic un gel cu proprietăţi antiîmbătrânire.

MIEREA CATIFELEAZĂ PE LOC MÂINILE

În special pe timpul iernii, mâinile au nevoie de o cură hrănitoare care să menţină nivelul de hidratare. Combină o lingură de miere cu una de ulei de măsline şi aplică amestecul pe mâini. După 15 minute, îndepărtează-l cu apă caldă.

REMEDII NATURALE PENTRU PETELE PIGMENTARE

„Apar în general după vârsta de 50 de ani pe faţă sau pe dosul mâinilor. Protecţia solară este foarte importantă, aşa că foloseşte FPS minim 30, tot timpul anului. Dimineaţa şi seara, după demachiere, aplică gheaţa cosmetică, preparată din infuzie combinată superconcentrată de muşeţel şi măceşe bio (flori şi fructe întregi). Ca să obţii 250 ml de infuzie ai nevoie de 2-3 linguri de pulbere plante. Se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa în 1/2 cană de apă, apoi se filtrează. Maceratul se păstrează, iar pulberea rămasă se opăreşte cu 1/2 cană de apă fierbinte, timp de 20 de minute, după care se lasă la răcit. După ce se strecoară, se combină cele două extracte şi se pun în tava de cuburi de gheaţă la congelator. Fiecare cub de gheaţă cosmetică este o veritabilă sursă de sănătate pentru tenul tău”.

SCRUBUL STIMULEAZĂ REGENERAREA CELULARĂ

Folosirea săptămânală a unui produs exfoliant îţi aduce o mulţime de beneficii: curăţă tenul în profunzime şi îndepărtează celulele moarte, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută înnoirea celulară. Cele preparate în casă sunt mai ieftine, rapide şi îţi oferă rezultate bune: înmoaie o dischetă de vată în suc proaspăt de lămâie, pune pe ea puţin zahăr brun (cam un vârf de linguriţă), apoi masează-te circular pe faţa umedă cu această dischetă.

ÎNGRIJIRE ANTIRID PENTRU DECOLTEU

Dacă până acum ai neglijat-o, după 50 de ani zona decolteului are nevoie de atenţie specială. Ingredientele nutritive îi asigură îngrijirea optimă: zdrobeşte o banană cu furculiţa, adaugă 3-4 linguri de suc de portocale şi o lingură de miere. Amestecă totul bine şi întinde pasta pe decolteu, după ce ai curăţat zona în prealabil. După 15 minute, îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter