Frumuseţe: Descoperă cele mai importante 5 secrete care te menţin tânără

De Libertatea pentru femei, pe

Nu trebuie să faci eforturi extraordinare ca să ai o piele frumoasă şi luminoasă, ci doar să ţii cont de câteva reguli simple, pe care să le incluzi în programul tău de înfrumuseţare.
Folosirea produselor potrivite, masajul regulat şi odihna sunt cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de prevenirea şi tratarea semnelor de îmbătrânire.

1 Crema de ochi

Folosirea acestui produs nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică de îngrijire, căci, fiind mai uscată, pielea e predispusă apariţiei timpurii a ridurilor. Cele care conţin cofeină sunt eficiente în cazul cearcănelor, retinolul asigură o bună hidratare a pielii, în timp ce vitamina E netezeşte şi dă fermitate. De asemenea, pentru o bună îngrijire a conturului ochilor, nu uita să te demachiezi în fiecare seară, cu un produs cu rol dublu: de curăţare şi de hidratare.

2 Îngrijirea pe timpul nopţii

Pielea începe un proces natural de reînnoire celulară pe timpul nopţii. Cu puţin ajutor din partea ta, acesta se va desfăşura la cote maxime, astfel încât tenul îşi va menţine fermitatea o perioadă lungă de timp. După demachiere şi tonifiere, aplică fie un ser regenerant, fie un alt produs pentru noapte care să îmbunătăţească elasticitatea pielii. Exfolierea e un alt pas important de care depinde sănătatea tenului, căci curăţă în profunzime, elimină celulele moarte, pregăteşte pielea pentru o mai bună absorbţie a substanţelor din produsele de îngrijire şi susţine la regenerarea celulară.

3 Odihneşte-te suficient

Dacă îţi doreşti o piele frumoasă, este esenţial să ai un program de somn cuprins între 6 şi 8 ore, pentru că acum pielea se regenerează cel mai bine. Dacă reuşeşti să te culci înainte de miezul nopţii, e cu atât
mai bine.

4 Protecţia solară

Nu este necesară doar vara, la mare, ci tot timpul anului, dacă vrei să îţi protejezi pielea şi să o menţii tânără. Specialiştii recomandă folosirea unui factor de protecţie de cel puţin 30. Dacă vara foloseşti o cremă destinată special protecţiei solare, în timpul anului poţi opta pentru o cremă de hidratare care să aibă factor de protecţie inclus. Şi, nu în ultimul rând, nu uita de acele fonduri de ten cu FTP, care asigură un plus de protecţie.

5 Hidratarea zilnică a pielii

Alternează cremele cu uleiurile de corp, iar pentru o absorbţie cât mai bună aplică-le imediat după duş, prin masaj uşor. Astfel, vei îmbunătăţi circulaţia sângelui şi vei tonifia pielea. O dată sau de două ori pe săptămână, aplică ulei de migdale dulci, căci are proprietăţi excelente de hidratare, tonifiere şi antiîmbătrânire.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter