Frumuseţe: Cum îţi faci părul să crească mai repede?

De Lumea Femeilor, pe

Răbdarea ta a ajuns la limită: îţi doreşti un păr lung şi mătăsos, dar problema este că el se încăpăţânează să nu mai crească. Ai consultat un medic şi te-ai convins că nu e vorba de dereglări hormonale? Atunci avem noi câteva soluţii pentru ca dorinţa ta arzătoare să devină realitate.
1 Răsfaţă-ţi scalpul, fiindcă un păr sănătos începe de la… rădăcini! Periază-ţi părul dimineaţa şi seara, pentru a oxigena pielea capului şi pentru ca bulbii să nu fie obstrucţionaţi. De două ori pe săptămână, foloseşte un şampon special, detoxifiant, care să debareseze părul de  impurităţi. 

2 Pentru a accelera creşterea părului, specialiştii ne recomandă să ne masăm scalpul folosind buricele degetelor. Apelează la mişcări în zig-zag şi insistă bine în zona creştetului capului. O altă variantă este să uneşti două degete (arătătorul şi degetul mijlociu) şi să masezi capul, efectuând mişcări circulare.

3 Vârfuri uscate şi casante? Pe lângă faptul că sunt inestetice, este foarte probabil ca ele să fie responsabile şi pentru stagnarea creşterii părului. Optează pentru şampoane şi tratamente hrănitoare, bogate în keratină şi ceramide, care tratează părul în profunzime.

4 Ce zici de produsele care nu necesită clătire? Ei bine, aceste loţiuni magice penetrează bine scalpul şi revitalizează părul. Alege produsele bogate în vitamine.

5 Ştiu, se spune că obiceiurile vechi mor greu, însă trebuie să încetezi, cel puţin pentru o perioadă, să foloseşti uscătorul sau placa de păr în exces. De asemenea, fă-ţi un obicei din a-ţi tunde vârfurile o dată la două luni.

6 Pentru ca rezultatele să fie vizibile în scurt timp, e foarte important să tratezi problema şi din interior. Mai exact, asigură-te că alimentaţia ta este diversificată şi trece-ţi în meniu, fructe şi legume proaspete la discreţie. Poţi apela şi la suplimente nutritive, de exemplu cele care conţin complexul de vitamine B.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter