Păr lung și după 40 de ani. Iată cum îl porţi!

De Lumea Femeilor, pe

Chiar dacă ai trecut de prima tinereţe, poţi purta părul lung, dacă ştii cum să îl coafezi. Te gândeşti că nu ţi se potriveşte? Te înşeli

Strâns la spate

Lungimea lui trebuie să fie medie, adică să nu depăşească umerii. Părul strâns la ceafă,
într-un coc simplu, cu o şuviţă lăsată liberă este şic. Nu trebuie strâns perfect, căci îmbătrâneşte. Pentru seară poţi încerca cocul dublu banană. Sau o coadă de cal în creştetul capului, cu părul întors spre ceafă.

Filat şi drept

Părul, pe măsură ce devine alb, se înăspreşte şi nu mai are strălucire. Multe femei îl vopsesc şi îl tund. Greşit! Având o lungime medie, părul poate fi filat şi vopsit un ton mai deschis decât nuanţa naturală. Periat zilnic, va deveni strălucitor şi suplu, adică exact cum se poartă.

Cu volum şi întors în afară

Ovalul feţei se mai relaxează după 40 de ani. Evită, deci tunsorile stricte şi aliniate, care trag în jos trăsăturile. Adoptă un carré mediu, filat de-a lungul maxilarelor şi bărbiei. O coafură care va da volum, cu vârfurile în afară, va fi perfectă. Aplică puţină ceară pentru rezistenţă şi strălucire.

Găseşte culoarea potrivită

Cu această lungime ce încadrează faţa, e bine să eviţi nuanţele de brun sau şaten închis, care înăspresc trăsăturile. Nici un păr blond deschis nu e bun, căci poate fi vulgar. Ideală este o nuanţă apropiată de cea naturală, cu câteva şuviţe care dau relief şi volum. Poţi încerca şi o nuanţă ton sur ton, cu reflexe castanii care iluminează tenul.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter