Frumuseţe: Cum combaţi cele 7 semne ale îmbătrânirii tenului?

De Libertatea pentru femei, pe

Luptă cu semnele vizibile ale îmbătrânirii tenului. Dacă îi oferi pielii îngrijirea de care are nevoie, îţi vei putea păstra frumuseţea… pe termen lung.
Pielea îmbătrânită este pe de o parte o consecinţă a trecerii anilor, dar, în multe cazuri, poate fi vorba şi despre efectul factorilor externi care dăunează fără să ţină cont de vârstă. Riduri, pori dilataţi, pete pigmentare, deshidratare, textură şi culoare neuniforme, inclusiv aspectul fad sunt cele şapte semne vizibile care se manifestă asupra tenului, care îşi pierde elasticitatea, devenind mai subţire, mai deshidratat şi mai ridat. Toate acestea pot apărea începând chiar şi de la 25 de ani, din cauza unui stil de viaţă nesănătos sau a expunerii la anumiţi factori nocivi.

Cine are de suferit?

Persoanele cele mai predispuse la probleme dermatologice şi de îmbătrânire ale pielii sunt cele care au tenul sensibil şi alergic, dar şi cele care stau în mod excesiv la soare sau au de-a face cu unul sau mai multe obiceiuri dăunătoare, cum ar fi sedentarismul, fumatul, lipsa somnului, stresul, expunerea la
temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute.

4 greşeli frecvente

Pe lângă stilul de viaţă nesănătos, o altă greşeală la care ne supunem tenul este spălarea pe faţă cu apă şi săpun, crezând că în acest fel îl curăţăm în profunzime. De asemenea, demachierea necorespunzătoare sau chiar omiterea ei, dar şi neîndepărtarea la timp a celulelor moarte şi a excesului de sebum dăunează grav tenului şi pot duce la îmbătrânirea lui prematură.

Şi nu uita: nici utilizarea excesivă a loţiunilor antibacteriene nu este de fel pe placul tenului!

Ce e de făcut

Folosirea tratamentelor şi a metodelor antirid potrivite ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii şi la menţinerea unui ten luminos şi hidratat.
►  Aplică zilnic (inclusiv când e vremea înnorată) o cremă cu factor de protecţie solară pe placul tenului, în special pe zonele mai expuse: faţa, decolteul şi dosul palmelor. În caz contrar, soarele atacă elastina, pielea expusă fără protecţie devenind lăsată, ridată şi cu aspect uscat şi îngroşat. Toate aceste efecte negative sunt prezente în straturile pielii, dar devin vizibile după câţiva ani.
►  Evită spălarea excesivă, săpunurile dure şi băile cu spumă. Pe măsura înaintării în vârstă, pielea produce mai puţin sebum (bariera protectoare a pielii).
►  Înainte de culcare, foloseşte o cremă de noapte cu efect antirid.
►  Ai grijă să păstrezi o dietă echilibrată, cu multe fructe şi legume. Dacă este necesar, poţi apela şi la suplimentele alimentare cu vitamine.

Ştiai că…

…sticla nu blochează razele UVA, ci filtrează doar razele UVB? Aşadar, dacă lumina poate trece prin ea, acelaşi lucru pot face şi razele UVA?
…când creşte altitudinea, creşte şi riscul de expunere la radiaţiile solare?
…autobronzantele nu protejează, ele doar colorează pielea?
…efectele dăunătoare ale expunerii la raze UV se cumulează în timp şi devin vizibile foarte târziu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter