Frumuseţe: Bumbac, bambus și mătase, cei 3 magnifici ai naturii

De Unica.ro, pe

Se ştie deja: textilele din fibre naturale ne ajută să trecem cu bine peste căldurile toride. Ce nu se ştie însă despre fibrele naturale este că ele protejează şi repară pielea, fiind ideale după expunerea la soare

BUMBACUL

SPECIAL PENTRU PIELEA SENSIBILĂ ŞI IRITATĂ
Transformate în ulei, fibrele de bumbac calmează iritaţiile, limitând riscul reacţiei cutanate. Uleiul de bumbac este un ingredient foarte des întâlnit în formula loţiunilor cu toleranţă ridicată, adaptate special pentru tenul sensibil. De fapt, este unul dintre puţinele uleiuri care, deşi ultraemoliente, nu lasă pielea grasă. Bogat în omega 6, uleiul de bumbac neutralizează efectele mascate de uscarea pielii (înroşire, descuamare, senzaţie de mâncărime), iar vitamina E, un puternic antioxidant, are o acţiune regenerantă şi reparatoare. E lesne de înţeles de ce laboratoarele cosmetice au ales să îl utilizeze în compoziţia produselor de îngrijire a pielii (fie sub formă de ulei, lapte sau unt de corp).

BAMBUS

PENTRU UN BRONZ UNIFORM
Bogat în oligoelemente şi săruri minerale revitalizante, bambusul este ideal pentru pielea lipsită de tonus. Pentru a păstra cât mai mult timp culoarea aurie a pielii, optează pentru un gomaj pe bază de granule din bambus; mai exact, se foloseşte tabasheer, o substanţă calmantă, bogată în siliciu. Ultrafin, siliciul îndepărtează celulele moarte, lăsând pielea fină la atingere.

MĂTASE

IDEALĂ PENTRU PĂRUL DEGRADAT
Gata cu vârfurile despicate! Datorită aminoacizilor din compoziţie, mătasea are efecte binefăcătoare asupra podoabei capilare, pe care o repară în profunzime, lăsând-o strălucitoare şi uşor de coafat. Modul de acţionare al şamponului cu extract de mătase este simplu: aminoacizii se fixează pe keratină (proteina din care este compus părul), netezind cuticulele. În plus, având un efect filmogen, mătasea conferă strălucire părului tern şi degradat în urma expunerii repetate la soare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter