Dr. Oz: Cum previi ridurile în funcţie de culoarea pielii tale

De Erika Chivu, pe

Vrei un ten tânăr şi lipsit de riduri? Rutina ta de îngrijire a trebui să ţină seama de culoarea pielii. Iată ce îţi recomandă dr. Oz.
„Multe femei nu îşi dau seama că rutina de îngrijire a pielii depinde şi de culoarea ei. De fapt, folosirea produselor necorespunzătoare te poate face să arăţi cu mulţi ani mai în vârstă”, spune dr. Oz.

Tenul deschis la culoare

Acest tip de piele conţine un nivel scăzut al melaninei, ceea ce permite razelor solare să penetreze în profunzime, provocând foto-îmbătrânirea pielii, adică ridurile. „Pielea deschisă la culoare are mai puţine legături de colagen, ceea ce înseamnă mai multe riduri fine, care apar la vârste tinere” explică dr. Oz.
El mai spune: „Multe femei cu pielea albă folosesc produse anti-îmbătrânire puternice, uitând că ele au şi o piele mai sensilibă. Unele din aceste produse puternice pot face mai mult rău decât bine, exacerbând anumite probleme ale pielii, de exemplu rosaceea”.
Cum îngrijeşti pielea albă. Dr. Oz îţi recomandă să aplici regulile de bază în îngrijirea pielii. Foloseşte un produs de curăţare blând, care să nu conţină săpun, iritanţi şi în special alcool. Dimineaţa, aplică o cremă cu factor de protecţie solar – cel puţin SPF 30 – indiferent de anotimp. Seara, ai nevoie de un produs cu antioxidanţi şi o cremă hidratantă bună, care previne ridurile.

Tenul măsliniu

Eşti mai norocoasă decât femeile cu tenul alb pentru că pielea ta măslinie conţine mai multă melanină, care ţine la distanţă o parte din radiaţiile UV. “Deşi pielea ta se bronzează frumos – modalitatea prin care se autoprotejează împotriva soarelui – este posibil să te alegi cu pete hiperpigmentate”, avertizează dr. Oz.
Cum îngrijeşti pielea măslinie. Dimineaţa şi seara foloseşte un produs de curăţare blând, fără iritanţi şi spală bine faţa pentru a îndepărta orice urmă de murdărie. Dimineaţa nu uita de crema cu SPF – cel puţin SPF 15 iarna şi cel puţin SPF 30 vara. Pentru a preveni hiperpigmentarea foloseşte un antioxidant cu până la 15% vitamina C. Seara ai nevoie de o cremă cu retinol.

Pielea închisă la culoare

Mai rară la noi în ţară, pielea închisă la culoare este oarecum protejată de razele solare pentru că are un nivel crescut de melanină. Însă straturile profunde pot fi afectate de radiaţii şi chiar dacă se ridează mai greu, pielea închisă la culoare se poate “lăsa” sub efectul gravitaţiei.
Cum îngrijeşti pielea închisă la culoare. Dimineaţa ai nevoie de un produs blând pentru curăţare, iar seara de un produs exfoliant care îndepărtează celulele moarte. Dimineaţa încearcă un toner cu acizi din fructe (AHA) pentru a stimula producţia de colagen şi a preveni petele. Seara, aplică o cremă cu retinol, apoi una hidratantă cu antioxidanţi, peptide şi ceramide.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter