Dr. Dana Miricioiu: „Povestea reală a unei rinoplastii. Uite ce presupune această operaţie!”

De Dr. Dana Miricioiu, pe

Nu cu mult timp în urmă am avut doi pacienţi, care au făcut operaţia de remodelare a nasului (rinoplastie) şi de deviaţie de sept. Iată care este povestea lo şi ce presupune cu adevărat această interventie!
Ea, femeie, tânără, douazeci şi ceva de ani. El, bărbat, şi mai tânar, spre 19 ani. Amândoi aveau indicaţie pentru această intervenţie: aveau modificată piramida nazală, (un pic de cocoaşă, vârful căzut şi cam lung, nasul cam lat), dar şi probleme respiratorii (deviaţie de sept).

Operaţiile s-au desfăşurat la câteva zile distanţă, de aceea îngrijirea postoperatorie s-a desfăşurat cam în acelaşi timp. După 3 săptămâni, i-am surprins discutand:
El: “Ştii ce mi se întâmplă după operaţia asta? Mă uit la oamenii din jur şi văd ce nasuri deformate au!”
Ea: “Daaa!!! Exact! Şi eu am aceeaşi obsesie!”Până acum nu vedeam asta! Dar acum, dupa ce îmi văd năsucul în oglindă, mă întreb de ce nu îşi operează oamenii nasurile acelea lungi şi disproporţionate?”
El: “Îmi vine să le spun că merită fiecare efort! Că e un efort! (şi râde) “Nu le-aş spune că, timp de câteva zile nu poţi respira decât pe gură şi că e cam dificil, nu le-aş spune că scoaterea meşelor din nas este total neplăcută, ca şi aspiratorul acela cu care se curătă nasul! Le-aş spune că în câteva săptămâni vor realiza că a meritat din plin!”

Deşi nu este o intervenţie dureroasă, rinoplastia este o operaţie discomfortantă, deoarece timp de 7-10 zile faţa este umflată, ochii învineţiţi şi nasul complet înfundat! Este singura operaţie estetică la care aspectul exterior nu are nicio legatură cu simptomatologia!
Dr. Dana Miricioiu: „Povestea reală a unei rinoplastii. Uite ce presupune această operaţie!”
Adevarat sau fals?
– Rezultatul intervenţiei se vede imediat cupa operaţie!
Fals! Rezultatul definitiv se evaluează după 6 luni-1 an de la operaţie, chiar mai mult în cazul în care pielea nasului este mai groasă! Aşa că nu vă grăbiţi să trageţi concluzii pripite, remodelarea structurilor fine de la nivelul nasului are nevoie de timp!

– Un nas cu o cocoaşă mare este mai greu de operat!
Fals: Este mai uşor de remodelat o cocoasă, prin simpla rezecţie a osului, in timp ce vârful nasului este cel mai dificil de remodelat, din cauza structurilor fine şi a delicateţei intervenţiei.

– Vreau un nas perfect! Veau un nas ca cel al lui Kate Middleton
Fals: aceste dorinţe sunt imposibil de realizat! Scopul rinoplastiei este de a obţine o formă a acestuia în armonie cu restul trăsăturilor feţei! Un nas ca al altei persone nu se potriveşte niciodată cu forma feţei altcuiva!
Citeşte continuarea pe blogul Danei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter