Dr. Dana Miricioiu: „Nu există rinoplastie prin laser! Aflaţi adevărul despre operaţiile estetice!”

De Dr. Dana Miricioiu, pe

Dragele mele, dragii mei, mi-a fost dat să aud atâtea lucruri “interesante” în ultimul timp despre interventiile estetice, încât nu pot să nu vi le împărtăşesc.

Adevărul despre operaţiile estetice

Este adevărat că, atunci când cineva ia hotărârea de a face o operaţie estetică, o intervenţie laser sau un tratament injectabil, îşi pune o mie de întrebări! Şi întoarce pe toate feţele intervenţia la care va fi supus. Este normal. Dar de aici şi până la înrădăcinarea unor aberaţii “estetice” ar trebui să fie cale lunga.

Aş putea să fac un serial cu astfel de afirmaţii sau întrebări, la care, chiar dacă pacientul primeşte răspunsul de la un specialist, faptul că a citit pe un forum opinia cuiva, îl determină să creadă mai greu părerea medicului! Iată câteva din acestea: astăzi, câte ceva despre operaţiile estetice!

1. Este mai sigură rinoplastia cu ajutorul laserului!

Nu exista rinoplastie prin laser! Această intervenţie chirurgicală extrem de migăloasă, implică remodelarea unor structuri interne ale nasului (cartilaje, oase) de dimensiuni foarte mici şi extrem de fine. Pentru aceasta se folosesc instrumente chirurgicale speciale şi simţul chirurgului! Astfel încât ele să fie remodelate armonios şi corect! În niciun caz nu se foloseşte laser, nu există o astfel de tehnică! Cei care folosesc această denumire, ca de altfel şi la operaţia de mărire de sâni, o folosesc abuziv, pentru a atrage atenţia asupra intervenţiei respective, în realitate făcându-se clasic!

2. Dacă te învineţeşti la ochi după rinoplastie, înseamnă că doctorul care te-a operat nu este un bun profesionist!

Greşit! Fals! O remodelare corecta şi completă a nasului impune atât remodelarea cartilajelor care constituie vârful nasului, a septului, dar şi a oaselor nazale. Care nu se pot modifica decât prin repoziţionarea lor în forma dorită de pacient. Lucru care nu se poate face decât prin tehnici speciale de fracturare şi remodelare. Acest lucru impune un traumatism la nivelul ţesuturilor vecine (ploapa inferioară a ochiului, de ex), care vor deveni echimotice şi umflate o anumită perioadă de timp. La unii pacienţi mai mult, la alţii mai puţin! Există cazuri unde se intervine doar pentru o deviaţie a septului nazal sau doar la nivelul vârfului nasului (deci fara remodelare osoasă), atunci când pacientul nu face vânătai, având însă posibilitatea exisţentei unei reacţii secundare: căderea vârfului nasului.
Dr. Dana Miricioiu: „Nu există rinoplastie prin laser! Aflaţi adevărul despre operaţiile estetice!”

3. E mai bun doctorul X pentru că face rinoplastie pe interior, fără să taie nasul!

Rinoplastia poate să fie deschisa sau închisă. Adică se poate face sau nu o mică incizie sub vârful nasului (care oricum se va cicatriza foarte bine, până la disparitie!). Metoda închisă presupune incizii în interiorul nărilor şi se aplică doar atunci când pacientul doreşte doar o corecţie a septului nazal sau doar a cocoaşei oaselor nasului. Metoda deschisă este inevitabilă atunci când se doreşte o corecţie si a vârfului nasului, necesară în majoritatea cazurilor! Aceasta permite o vizualizare mult mai bună a structurilor nazale, acesta fiind un avantaj enorm faţă de rinoplastia închisă. Singurul inconvenient este cicatricea rămasă la baza nasului, dar care şi aceasta va deveni invizibilă în timp. Recuperarea după ambele tipuri de rinocorecţii nu diferă substanţial.

CITEŞTE CONTINUAREA PE BLOGUL DANEI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter