3 greşeli majore în îngrijirea tenului

De Unica.ro, pe

Sunt multe greşeli pe care le facem adesea din dorinţa de a avea un ten perfect. Însă cele trei de mai jos sunt cele mai grave şi în plus sunt foarte frecvente. Vezi dacă s-au strecurat şi în rutina ta de îngrijire!
1. Îţi speli tenul prea des
Pare ciudat, dar cu cât îţi speli tenul mai des, cu atât îţi apar mai multe coşuri. Care e explicaţia? Produsele pentru curăţarea pielii – geluri, spume, săpunuri, etc. – conţin substanţe care usucă tenul. Dacă ai un ten gras, poate ţi se pare că este o idee bună să-l „usuci” puţin cu astfel de produse. De fapt, este o mare greşeală. Tenul „agresat” de produsele cosmetice ăncearcă să se apre în singurul mod pe care îl „ştie”: produce şi mai mult sebum. Iar un exces de sebum înseamnă şi mai multe probleme, de la pete, la puncte negre, albe sau pustule cu puroi înăuntru.
Ideal este să-ţi speli tenul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, folosind un produs sub formă lichidă – NU săpun solid – foarte blând.
2. Schimbi prea des produsele cosmetice
Sub influenţa reclamelor agresive, multe dintre noi se aşteaptă la rezultate spectaculoase după câteva zile de folosire a unui produs. De fapt, nicio ocremă, oricât de scumpă şi de lăudată ar fi, nu dă rezultate din primele zile şi nici măcar din primele săptămâni. Abia după luni de zile se văd rezultatele „adevărate” ale unui produs cosmetic. Tenul are nevoie de rutină şi fiecare schimbare o poate „bulversa”, ducând la coşuri. Dacă ai găsit un produs care şi se potriveşte, nu are rost să-l schimbi doar pentru că a apărut unul cu o reclamă mai frumoasă sau care promite mai multe.
3. Nu foloseşti protecţie solară
Dacă vrei să eviţi ridurile, petele şi coşurile, protecţia solară este obligatorie! Radiaţiile ultraviolete irită tenul şi duce la secreţia excesivă de sebum, apoi la coşuri. Iar în timp, razele UVA duc la apariţia ridurilor. O cremă cu SPF cel puţin 15 este necesară în fiecare zi a anului, indiferent dacă plouă sau ninge. Vara este bine să foloseşti cel puţin un SPF 15.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter