Care sunt cele trei reguli pentru a avea un ten frumos și sănătos

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Cu toate că vara se impune să îți ajustezi ritualul de frumusețe la temperaturile ridicate, există trei reguli valabile indiferent de anotimp pentru a avea un ten frumos și sănătos.

Citește și: 10 creme de față sub 30 de lei.

Tenul este une dintre zonele cele mai expuse și cele mai sensibile la dinamica factorilor externi“, explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

 

  1. Demachierea tenului. Îngrijirea zilnică a pielii ține atât de curățarea, cât și de hrănirea acesteia. Fără o curățare adecvată, executată cu produse cosmetice corespunzătoare, nu putem vorbi de o reușită la etapa de hrănire și hidratare a pielii. Prin urmare, primul produs cosmetic indispensabil pentru curățarea tenului este demachiantul. Ideal ar fi ca acesta să aibă un pH cât mai apropiat de cel al pielii tale, pentru a nu distruge filmul hidrolipidic al pielii. Rolul acestui produs cosmetic este sa curățe fața de impurități, machiaj, toxine și sebum în exces.

 

  1. Aplicarea cremei. Crema se aplică dimineața, astfel încât să mențină pielea în formă și să o hrănească întreaga zi. Aceasta ar trebui să conțină ingrediente funcționale care să asigure refacerea filmului hidrolipidic, reușind să împiedice procesul de evaporare a apei și să mențină în piele nivelul necesar de hidratare.

Citește și: Cum să ai un păr fabulos pe timpul verii. 8 sfaturi utile de pus chiar acum în practică.

 

  1. Protecția solară. Pentru că e musai să aplici un produs care să asigure protejarea pielii împotriva razelor UVA/UVB. Cosmeticele cu SPF (30-50 SPF) se aplică în toate anotimpurile. În caz contrar, pielea neprotejată de radiațiile solare se va rida mai repede și își va pierde din elasticitate. Radiațiile ultraviolete distrug colagenul și provoacă acumulări de elastină.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter