Cum scapi de cearcăne. Cauze și remedii naturiste eficiente!

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 24 septembrie 2019, 13:44
Sigur te-ai confruntat cel puțin o dată cu cearcăne și ai fi vrut să știi cu ce remediu naturist rapid le poti șterge.

Cearcănele dau tenului un aspect obosit și reflectă un stil de viață haotic sau probleme grave de sănătate. Iată mai jos care sunt cauzele pentru care apar și cum le poți preveni, ca să ai un ten curat și luminos zi de zi.

Citește și: 4 anticearcăne care sunt cu adevărat eficiente

 Ce sunt și de ce apar cearcănele?

„Cearcănele apar ca urmare a congestiei venelor responsabile cu drenajul sângelui de la nivelul ochilor spre nas. Când venele se umflă și se închid la culoare, apar aceste cercuri negre și inestetice, care conferă privirii un aspect tern și îmbătrânit“, explică Georgiana Trancă, specialist estetică în centrele Nomasvello. Privarea de somn și oboseala sunt principalele motive pentru care apar cearcănele, însă nu sunt singurele. Moștenirea genetică îi predispune pe unii dintre noi la apariția acestei probleme, dacă au o piele subțire în zona ochilor. Mai mult, persoanele cu tenul mai închis au mai des cearcăne, din cauza nivelului ridicat de pigmenți, care oferă o nuanță mai închisă pielii din jurul ochilor. Totodată, pe măsură ce înaintăm în vârstă, colagenul scade și venele devin mai vizibile. Fumatul sau consumul de băuturi alcoolice își pun amprenta asupra tenului, pentru că scad nivelul de vitamina C, esențial în procesul de regenerare al pielii.

Cum poți preveni apariția cearcănelor?

În primul rând, ocrotește zona din jurul ochilor printr-o demachiere blândă, sfătuiește specialistul.  Consumă multe lichide și mai ales apă, ca să îți menții pielea hidratată și să elimini toxinele. Include în regimul alimentar vitaminele C, E și K, pentru regenerarea pielii și stimularea de noi celule de colagen și elastină. De asemenea, aplică rondele de castravete la nivelul ochilor, pentru o cură de antioxidanți, vitamina C și K. Mai mult, asigură un masaj la nivelul ochilor, pentru stimularea circulației sanguine.

 Tratamente naturiste și soluții rapide pentru a scăpa de cearcăne

Iată ce poți încerca acasă, dacă dorești să atenuezi aspectul încercănat al tenului:

  • bicarbonat de sodiu – măștile cu bicarbonat de sodiu pot au rol exfoliant și catifelează pielea din zona ochilor. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o cană de apă caldă și aplică soluția sub ochi, lăsând-o să acționeze timp de 10-15 minute. După îndepărtarea soluției, clătește ochii și aplica o cremă hidratantă.
  • sucul de cartofi cruzi – cartofii cruzi conțin un agent de albire care ajută la depigmentarea pielii și îi oferă un aspect luminos. Rade câțiva cartofi și folosește sucul obținut pentru a înmuia două dischete demachiante pe care le poți aplica apoi în zona ochilor, lăsându-l sa acționeze timp de 15 minute. La final, clătește bine ochii cu apă rece.
  • suc de roșii – roșiile au proprietăți de albire care oferă pielii un aspect mai luminos. Amestecă o lingură de suc de roșii cu una de suc de lămâie și aplică soluția pe zona de sub ochi și las-o să acționeze timp de 10 minute. Clătește apoi cu apă rece.

Foto: 123rf

Află mai multe despre cearcăne și cum să scapi de ele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter