Ten perfect: Scapă de puncte negre, cearcăne şi pori dilataţi!

De Libertatea pentru femei, pe

Păstrează cât mai mult tinereţea chipului! Respectă paşii de îngrijire potriviţi tenului tău, învaţă să-l protejezi şi nu ezita să apelezi la un specialist atunci când este neapărat nevoie.
După o anumită vârstă, problemele tenului sunt inevitabile. Stresul, oboseala, obiceiurile alimentare, poluarea, expunerea la soare, îngrijirea inadecvată… toate îşi pun amprenta pe chipul tău.

► Punctele negre

Inestetice şi greu de îndepărtat, punctele negre dau bătăi de cap persoanelor cu ten gras sau mixt, unde predomină în special pe frunte, nas şi bărbie. Apar din cauza secreţiei ridicate de sebum ce intră în contact cu impurităţile de la suprafaţa pielii şi care, în final, blochează porii. Ca să scapi de ele, cel mai bine e să mergi la cosmetică, pentru că în general punctele negre sunt adânci, iar metodele greşite de îndepărtare pot să irite sau să infecteze epiderma.
Zona trebuie bine dezinfectată înainte şi după extracţie şi expusă unei băi de aburi care să deschidă porii. Îngrijirea zilnică adecvată te fereşte de apariţia lor: spală-te pe faţă cu apă rece, demachiază-te cu o cremă non-grasă, şi o dată pe săptămână foloseşte un produs de gomaj care să îndepărteze celulele moarte.

► Pungile de sub ochi

Una dintre cauze este îmbătrânirea, aşa că, dacă observi că începi să ai această problemă, nu îţi rămâne decât să găseşti metode prin care să ameliorezi aspectul inestetic. Efectul antiinflamator al ceaiului verde este extrem de apreciat şi totodată recomandat pentru diminuarea aspectului neplăcut al pungilor de sub ochi. Pliculeţele se bagă în apă, apoi se scot, se storc, se ţin un timp la congelator şi abia apoi se aplică pe ochi. Rezultate bune vei obţine şi dacă masezi cu un cub de gheaţă câteva secunde zona afectată.

ASPIRINA REDUCE PORII DILATAŢI

Adaugă în gelul de curăţare o picătură de ulei esenţial de arbore de ceai verde de calitate, pentru că are efect astringent şi antibacterian. O dată pe săptămână, pune în masca de faţă o aspirină pisată fin, pe care o încorporezi bine. Tot săptămânal, poţi aplica pe zona cu pori dilataţi cataplasme cu frunze de mentă: macină planta fin, amestec-o cu apă calduţă până se formează o pastă, care se pune într-un tifon şi se aplică pe locul afectat, 15 minute. Nu trebuie folosite produse pe bază de silicon! Sunt serumuri promovate ca „minune” pentru micşorarea porilor, însă siliconul nu ajută la diminuarea lor, ci, dimpotrivă, conduce la obturarea acestora, dacă e folosit zilnic. E în schimb o soluţie atunci când vrei să creezi iluzia optică de pori închişi, dacă efectuezi un machiaj profesional.
Dr. Dana Miricioiu: Îţi spun cum să scapi de punctele negre şi porii dilataţi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter