Ochii umflaţi dimineaţa – cauze şi remedii

De Unica.ro, pe

Ţi se întâmplă să te trezeşti dimineaţa cu ochii umflaţi, chiar dacă ai dormit suficient? Iată care pot fi cauzele şi cum rezolvi problema în câteva minute!

De ce ai ochii umflaţi dimineaţa

Dacă te trezeşti dimineaţa cu ochii umflaţi, prima cauză posibilă este oboseala. Probabil tu crezi că dormi suficient, dar corpul tău poate fi de altă părere. În fiecare noapte ai nevoie de cel puţin şapte ore de somn odihnitor. Chiar dacă dormi suficient e posibil să nu te odihneşti din cauza coşmarurilor, din cauza trezirilor frecvente, etc.
O altă cauză poate fi poziţia corpului în somn. Dacă dormi cu faţa în jos sau cu capul un pic mai jos decât restul corpului, este posibil să te trezeşti cu ochii umflaţi. Soluţia ar fi să foloseşti una sau mai multe perne comode şi să găseşti o poziţie de somn în care capul să fie puţin mai sus.
În sfârşit, gândeşte-te la ce ai mâncat în seara precedentă. Te poţi trezi cu ochii umflaţi dacă ai avut o masă foarte sărată sau dacă ai consumat alcool.

Cum scapi de ochii umflaţi dimineaţa

În primul rând, este mai bine să previi decât să tratezi. Deci dacă ţi se întâmplă adesea să te trezeşti cu ochii umflaţi dimineaţa, caută să eviţi factorii menţionaţi mai sus. Nu uita: trebuie să dormi cu capul mai sus, să eviţi alcoolul şi să consumi mai puţină sare la cină.
Dacă e prea târziu pentru prevenţie, poţi să încerci aceste trucuri utile:
1. Bea multă apă. Dacă ochii sunt umflaţi din cauza consumului de alcool sau sare, nu trebuie decât să bei multă apă dimineaţa şi în câteva ore ar trebui să arăţi mult mai bine.
2. Aplică pe pleoape o compresă rece. Poţi folosi şi vechiul remediu cu două linguri ţinute puţin în congelator, dar va funcţiona la fel de bine şi o compresă înmuiată în apă rece.
Între timp, evită să-ţi freci ochii pentru că nu ai face decât să înrăutăţeşti lucrurile.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter