Cum repari rapid micile greşeli de frumuseţe

De Unica.ro, pe

Prea multă pudră, greşeli în machiaj, răni uşoare la epilare toate îţi sunt familiare pentru că ţi s-au întâmplat şi ţie. Am anticipat micile neplăceri
care pot apărea în ritualul de înfrumuseţare şi, pentru a depăşi momentul cu bine, ţi-am pregătit mici trucuri.

„Pudră în exces”

Cantitatea mare de pudră aplicată îţi poate da neplăcuta senzaţie a unei măşti şi, în plus, oferă un aspect inestetic. Înlătură excesul cu o perie curată, începând de la frunte spre bărbie. Ia apoi un şerveţel, desfă-l şi presează-l pe faţă, pentru ca particulele de pudră rămase să intre în piele. Rezultă un aspect uniform şi mat.

„Prea mult fard de obraz”

Ai ales un blush spumă sau cremos şi ai folosit o cantitate prea mare? Îndepărtează surplusul cu o dischetă de vată, apoi aplică pudră puţin câte puţin până ajungi la nuanţa dorită. Pentru a nu mai repeta greşeala, ţine minte că fardurile de obraz cu o astfel de textură nu se aplică direct pe faţă, ci se pune o cantitate mică pe dosul palmei şi apoi se ia puţin câte puţin cu un burete şi se întinde bine.  

„Lacul de unghii a început să se cojească”

Nu aplica niciodată oja direct pe unghie şi, mai ales, nu aplica al doilea strat înainte ca primul să se usuce. Pentru a menţine sănătatea unghiei şi a da ojei mai multă rezistenţă, foloseşte mereu un întăritor, bogat în vitamine.
Aplică apoi primul strat de ojă şi ţine mâinile nemişcate pentru
a se usca mai repede. Aplică apoi al doilea strat şi după ce s-a uscat şi acesta dă luciu, folosind un lac transparent.

„Am folosit prea mult gel”

Când foloseşti produse de styling în cantităţi mari, părul se îmbâcseşte,
se încurcă, iar coafura îşi pierde forma. Ca să remediezi problema, freacă mai întâi părul cu un prosop umed, apoi cu unul uscat. Foloseşte apoi uscătorul la viteza cea mai mică şi descurcă-ţi părul, trecând uşor degetele prin el. Nu
aplica niciodată produsele direct pe păr, ci ia cantităţi mici, întinde pe palme şi apoi aplică pe părul uşor umed.

„Mi-a ieşit un coş”

Nu poţi să aştepţi câteva zile pentru a trece, pentru că ai o întâlnire importantă chiar azi. Nu umbla la el pentru că locul se va înroşi mai tare. Soluţia? Ia un cub de gheaţă, înfăşoară-l într-un tifon şi ţine-l câteva minute pe zona respectivă.
Foloseşte-te apoi de batonul corector pentru a masca bine coşul.

„Nuanţa rujului e prea puternică”

Ai aplicat deja rujul, dar nuanţa ţi se pare prea aprinsă? Nu îl şterge complet de pe buze, ci aplică foarte puţină pudră şi apoi un gloss într-o nuanţă de roz deschis.

„Am aplicat greşit tuşul”

Nu poţi ieşi din casă cu un machiaj prost realizat, de aceea linia trasată cu tuşul negru trebuie să fie perfectă. Ca să nu îţi tremure mâna, reazemă cotul pe o suprafaţă plată, întinde pleoapa şi trasează o dungă subţire, dintr-o singură mişcare. S-a întâmplat totuşi să greşeşti? Nu intra în panică. Lasă tuşul să se usuce, ia un beţişor pentru urechi, înmoaie-i vârful în loţiune tonică şi corectează atent linia.

„Mi-am rănit pielea când m-am epilat cu lama”

Aplică imediat gel de aloe, deoarece are rol cicatrizant şi calmant. Şi pentru a evita pe viitor aceste neplăceri, foloseşte la fiecare epilare spumă de ras sau un gel special, iar apoi aplică un unguent hrănitor care să prevină iritaţiile.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter