Cremele cu SPF – secretul tenului tânăr şi radios!

De Revista JOY, pe Ultimul update Joi, 10 februarie 2022, 11:05

Faptul că expunerea la soare fără protecţie îmbătrâneşte pielea nu mai este o noutate. Cu toate acestea, nouă din zece femei nu folosesc zilnic produse cu SPF. Află care sunt riscurile şi cum le poţi evita!
Daca pe timpul verii produsele cu factor de protectie solara sunt utilizate aproape zilnic, odata cu sosirea sezonului rece, aproximativ 90% dintre femei uita sa aplice creme cu protectie UVA/UVB, ignorand faptul ca radiatiile UV imbatranesc tenul, indiferent de anotimp.

De exemplu, in zilele mohorate, numai 20% dintre radiatiile solare sunt filtrate si retinute de nori. Restul reprezinta un factor agresiv pentru tenul neprotejat si duc in timp la aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a pielii. Daca razele UVB stimuleaza secretia de melanina si sunt responsabile de culoarea aurie pe care o capata pielea, dar si de arsurile superficiale, razele UVA patrund mult mai adanc in straturile epidermei, deteriorand tesuturile. Razele UVA sunt responsabile de imbatranirea tenului in proportie de 80%. In momentul in care intra in contact cu pielea se transforma in radicali liberi ce ataca structura de colagen. Efectele apar cativa ani mai tarziu, cand incep sa se formeze riduri, pete pigmentare sau, si mai grav, afectiuni precum cancerul cutanat.

Un exemplu concludent este prezentat de publicatia „New England Journal of Medicine”, care infatiseaza fotografia unui barbat in varsta de 69 de ani, fost sofer de camion, care timp de 28 de ani a condus expunandu-si zilnic partea dreapta a fetei. Fiecare ora de expunere neprotejata la soare este retinuta de ADN-ul nostru si astfel, dupa un timp, degradarea tesutului devine ireversibila. Solutia este sa utilizezi zilnic, indiferent de anotimp, un produs care sa aiba cel putin SPF 15. Este cea mai sigura si eficienta cale de a proteja pielea de efectele nedorite ale radiatiilor UV.
Vezi mai multe despre cremele SPF pe e-joy.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter