Cosmeticele contra punctelor negre nu funcţionează. Vezi cum poţi scăpa cu adevărat de ele!

De Erika Chivu, pe

Pe cât sunt de inestetice, pe atât sunt de încăpăţânate. Punctele negre dispar greu, chiar dacă foloseşti loţiune tonică, scrub sau creme speciale. Iată de ce nu funcţionează aceste produse.

De ce îţi apar puncte negre

Punctele negre se formează atunci când se produce prea mult sebum. Porii nu pot elimina sebumul în exces, care rămâne blocat în ei unde se amestecă cu celulele moarte. Aceste amestec este expus aerului, oxidează şi ia culoarea neagră.
Ca să scapi de punctele negre trebuie să reduci secreţia de sebum şi să îndepărtezi celulele moarte înainte ca acestea să se strângă în pori.

De ce nu funcţionează produsele contra punctelor negre

Există multe produse care pretind să prevină apariţia punctelor negre – loţiuni tonice, creme- şi să le îndepărteze pe cele existente – scrub-uri, benzi pentru puncte negre. Din păcate, majoritatea nu funcţionează.
• Multe creme şi loţiuni conţin substanţe iritante, iar la cea mai mică iritaţie, pielea încearcă să se apere producând şi mai mult sebum, deci şi mai multe puncte negre. Chiar dacă tu nu observi şi nu simţi iritaţia, asta nu înseamnă că ea nu există. Cel mai important iritant care se găseşte în produsele contra punctelor negre este alcoolul, dar şi multe extracte din plante, aparent inofensive, sunt foarte iritante – de exemplu mentolul, extractele de citrice, uleiul de trandafiri, rozmarin, salvie, etc.
Scrub-urile nu funcţionează din acelaşi motiv. Acele particule abrazive irită tenul şi îl fac să secrete şi mai mult sebum. În plus, un scrub nu poate să extragă punctele negre pentru că ele sunt prea adânci.
Benzile pentru curăţarea porilor pot părea eficiente, pentru că extrag partea de la suprafaţă a unui punct negru, astfel că porii nu mai sunt negri. Dar ele nici nu scot tot amestecul care blochează porul şi nici nu rezolvă cauza problemei.

Cum poţi să scapi cu adevărat de punctele negre

Foloseşte un produs de curăţare şi un demachiant care nu conţin iritanţi şi mai ales alcool, iar scrub-ul înlocuieşte-l cu un burete de duş moale- este de ajuns pentru a îndepărta primul strat de celule moarte.
Pe zonele cu puncte negre, nu folosi creme foarte grase, ci mai degrabă geluri, loţiuni uşoare sau chiar produse lichide de hidratare. Ingredientele care dau consistenţa unei creme grase îţi pot bloca porii. Foloseşte şi un produs pe baza de acid salicilic, dar fără alcool. Acesta pătrunde în pori şi elimină celulele moarte, fiind potrivit pe zonele grase.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter