3 moduri ciudate în care să scapi de punctele negre

De Sandra S., pe

Punctele negre sunt de fapt porii astupaţi cu sebum, poluare şi alte substanţe. Poţi scăpa de ele, iar metodele sunt numeroase. Iată trei dintre cele mai ciudate moduri în care să cureţi punctele negre!

Lapte cu gelatină

Ai nevoie de o lingură de lapte şi o lingură de gelatină fără culoare şi aromă, pe care le amesteci într-un castron care poate fi pus apoi la cuptorul cu microunde. După ce ai amestecat bine laptele şi gelatina, pune castronul la încălzit pentru 10 secunde. Mai departe, aplică amestecul pe faţă – nas, pomeţi, bărbie – ca şi cum ai aplica o mască exfoliantă. După 10-15 minute, timp în care s-a uscat, dă-ţi jos fâşiile de lapte cu gelatină.

Pastă de dinţi

Ca să-ţi cureţi porii cu pasta de dinţi, vei avea nevoie şi de o periuţă, cu perii cât mai moi. Pune pastă de dinţi – cât jumătate din capul periuţei – pe periuţă. Ţine periuţa cu pastă sub jetul de apă câteva minute şi udă şi zona pe care vrei s-o cureţi de punctele negre. Apoi curăţă cu periuţa delicat timp de câteva minute. Repetă procedeul zilnic până ce punctele încep să dispară. După fiecare curăţare, spală periuţa cu apă clocotită.

Lipici lichid

Ai nevoie de aracet sau de lipici lichid – caută unul cât mai puţin toxic dacă ai de gând să foloseşti această metodă. Pentru început, stai cu faţa deasupra unui bol cu apă clocotită, ca să ţi se deschidă porii. Apoi aplică lipiciul pe nas, pe pomeţi sau pe bărbie şi lasă-l să se usuce complet înainte să iei fâşia de pe faţă. Lipiciul uscat va curăţa pielea de puncte negre cum o face şi amestecul din lapte şi gelatină.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter