Soluţii simple ca să scapi de punctele negre

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Miercuri, 13 mai 2015, 16:33

De punctele negre nu scapi uşor. Mai mult decât atât, chiar daca au fost îndepartate, e posibil sa se formeze din nou. Iată cele mai bune soluţii.
Nu scoate punctele negre prin metode agresive. Ingredientele cu putere exfolianta sau cele cu rol de curaţare te pot ajuta sa scapi de aceasta problema şi sa menţii tenul curat.

Exfolierea îndepărtează punctele negre

Ia-ţi un exfoliant potrivit tipului de ten şi foloseşte-l de doua ori pe saptamâna, pentru curaţare în profunzime, îndepartarea celulelor moarte, desfundarea porilor şi regenerare celulara. Poţi apela şi la combinaţiile din ingrediente naturale, iar cele mai indicate pentru îndepartarea punctelor negre sunt: lapte batut şi nucşoara, bicarbonat de sodiu şi apa sau zahar brun pisat amestecat cu suc de lamâie. Ingredientele se amesteca în proporţii potrivite pentru a forma o pasta subţire. Dupa demachierea tenului, aplica mixtura preparata cu mişcari delicate şi circulare, maseaza câteva minute, în special pe zonele cu probleme, apoi clateşte.

Îngrijirea potrivită dacă ai puncte negre

Evita curaţarea tenului cu sapunuri care au uleiuri în compoziţie şi nu folosi creme grase. Demachiaza-te cu un gel delicat şi clateşte faţa cu apa aproape rece. Maştile purifiante şi benzile speciale pentru îndepartarea punctelor negre ar trebui sa se regaseasca în rutina ta de îngrijire.

Măşti uşoare care elimină punctele negre

Argila e una dintre cele mai recomandate metode pentru curaţarea tenului şi îndepartarea punctelor negre. Combina o linguriţa de argila verde cu una de oţet de mere şi amesteca bine. Aplica pe zonele cu puncte negre şi lasa 15 minute sa acţioneze. Îndeparteaza masca cu un prosop umed, apoi clateşte cu apa calduţa. O alta varianta uşoara este tamponarea zonelor folosind miere. E bine sa fi e puţin mai groasa. Aplic-o direct cu degetele pe zonele afectate de puncte negre, prin tamponari rapide. Las-o apoi câteva minute sa acţioneze şi îndeparteaz-o cu apa calduţa. Albuşul combinat cu puţina miere este o metoda de prevenire a apariţiei punctelor negre simpla şi la îndemâna

Soluţii pentru puncte negre de la specialist

Punctele negre sunt foliculi ai pielii cu o deschidere mare, ce conţin dopuri inestetice de sebum şi celule moarte. Înainte de curaţarea feţei, fa o baie cu aburi pentru a deschide porii blocaţi. Apa rece aplicata la final închide porii. În cazul unor forme severe de manifestare, se poate recurge la tratament medicamentos. Cele mai utilizate tratamente conţin peroxid de benzoil, tretinoina (Retin-A), antibiotice, isotretinoin sau se poate apela la extracţia comedoanelor (procedeu care e iniţiat doar de un specialist şi se realizeaza cu un dispozitiv numit comedon extractor). Trebuie evitat machiajul pe baza de ulei, caci poate contribui la acumularea de sebum în foliculi. În schimb, cel pe baza de apa, non-comedogenic, poate fi utilizat în condiţii de siguranţa.” Make-up artist Gabriela Cherestes

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter