3 măști naturale care te ajută să scapi de punctele negre

De Sandra S., pe

Punctele negre sunt pori blocați de sebum și alte impurități care se lipesc de tenul tău în orice moment al zilei. Uite ce măști naturale îți poți face și singură ca să scapi de ele.

Mască naturală cu albuș de ou

Atunci când se usucă, albușul de ou devine o peliculă pe care o poți dezlipi de pe suprafață dintr-o singură mișcare. De aceea albușul de ou este eficient dacă vrei să-l folosești ca să scapi de punctele negre – sau pur și simplu ca să-ți cureți pielea în mod natural. Întinde albușul de la un ou cu degetele sau cu o pensulă, lasă să se usuce, apoi trage masca și clătește cu apă călduță. Poți repeta acest proces de două ori pe săptămână.

Scapă de punctele negre cu lapte și nucșoară

O mască exfoliantă pe care o poți folosi ca să scapi de punctele negre este cea din lapte și nucșoară. Amestecă cele două ingrediente până se formează o pastă, pe care trebuie s-o întinzi apoi pe ten. Masează delicat, cu mișcări circulare timp de două-trei minute, apoi spală cu apă călduță. După ce ai uscat tenul, aplică o cremă hidratantă. Cel mai bun moment să faci această mască este seara, înainte de culcare.

Lămâie și ulei de jojoba

Stoarce o jumătate de lămâie și amestecă sucul cu două-trei picături de ulei de jojoba destinat uzului cosmetic. Cu o periuță de dinți cu perii foarte moi – și neapărat curată – masează foarte delicat, cu mișcări circulare, zonele cu puncte negre. Evită zonele cu coșuri sau cu răni deschise și nu face asta mai des de o dată pe săptămână.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter