Coafuri de Oscar pentru Revelion

De Revista Unica, pe

Ore de pregătiri şi un întreg arsenal de ustensile de coafat au dus la obţinerea acestor coafuri de covorul roşu. Dar, sincer, fiecare dintre ele se rezumă la câteva secrete foarte simple. Iată cum poţi crea imediat, cu propriile tale mâini nişte coafuri de Oscar pentru Revelion.
 
1. Coc în spic
Tapează părul din creştet, pentru mai mult volum, iar pe cel de la spate împarte-l în două secţiuni, alegând o cărare, începând de la nivelul urechilor. Împleteşte secţiunea de jos în spic şi  ruleaz-o spre interior, creând o bază. Secţiunea de sus se împleteşte tot în spic, dar mai larg şi completează baza deja creată, păstrând volumul din creştet. Ascunde vârfurile împletiturii de sus pe dedesubt şi uneşte-le cu agrafe de împletitura de jos.
2. Romantic şi lejer
Usucă părul cu o perie rotativă mică şi creează bucle, apoi prinde-l cu ace de păr sub formă de melci. Mai întâi, realizează o bază la spate, prin răsucire. Apoi, începe răsucirea şuviţelor de la ceafă spre faţă. Secretul este respectarea sensului de rotaţie, spre spate. Lasă bretonul liber şi ataşează coafurii o coroniţă de flori.
3. Coc clasic, bine finisat
Coafează părul cu peria rotativă şi întinde bine vârfurile. Strânge-l pe tot într-o coadă poziţionată la spate. Opţional, se poate ataşa sub coada-de-cal un burete, pentru a mări volumul cocului. Dacă nu, tapează părul din coadă de la rădăcină până la vârfuri, meşă după meşă, şi rulează-l în jos. Fixează-l cu agrafe pe dedesubt.
4. Bucle retro
Ondulează părul fie cu bigudiuri/melci, fie cu ondulatorul conic, evitând partea de top. Aşază buclele începând de la ceafă în sus, progresiv. Alege meşe medii ca grosime, răsuceşte-le uşor şi ciufuleşte-le pentru un aspect voit mai dezordonat. Fixează cu ace de păr fiecare meşă răsucită, până la nivelul urechilor, lăsând părul din top drept.
5. Vintage-şic
Secretul acestei coafuri este părul întins la perfecţie cu peria, insistând în sus, la ceafă. Împarte părul în două secţiuni, trasând o cărare de la o ureche la cealaltă. Secţiunea din spate: pieptănă în sus părul şi creează câţiva melcişori strânşi în top. Piaptănă şi părul din partea frontală tot în sus şi realizează un rulou poziţionat asimetric, pe care să-l fixezi bine la bază, pentru a nu aluneca.
6. Cel mai simplu coc
Prinde părul într-o coadă, la spate. La bază, fixează un burete circular, ce trece prin coada-de-cal. Împarte părul în mai multe secţiuni şi aşază-le pe fiecare aleator pe acest burete, prin răsucire. În acest mod, vei acoperi tot buretele şi vei obţine un plus de volum.
7. Păr bufant
Izolează cu agrafe partea de top, prinde res-tul părului în coadă şi modelează vârfurile lejer, cu ondulatorul. Desfă vârfurile, tapează-le uşor şi prinde-le aleator de bază. Tapează părul din creştet, meşă după meşă, din spate spre faţă, finisează-l uşor şi fixează-l spre spate, la baza cozii. Fii atentă la obţinerea volumului pe creştet, un volum aerat, care să se continuie cu baza obţinută din coadă. Netezeşte părul din părţile laterale.
8. Inspiraţie anii ’20
Secretul este ca lookul să fie extrem de liber, lăsând fire rebele să curgă firesc. Creează bucle cu ondulatorul, apoi desfă-le şi perie-le. Prinde tot părul într-un coc lejer, la baza cefei, într-o parte. Nu căuta un finisaj perfect, ci mai degrabă lasă şuviţe lejere în top şi în laterale, şi asigură-te că micul coc arată cât mai dezordonat.
9. În stil grecesc
O coafură simplu de realizat dacă ai firul subţire, uşor ondulat. Izolează părul de pe creştet şi tapează-l uşor la rădăcină. Ondulează la vârfuri părul din spate şi tapează-l. Fixează-l lejer cu agrafe la nivelul osului occipital. La final, porneşte din fiecare parte laterală cu câte o împletitură lejeră, pe rotunjimea capului, şi fixeaz-o dedesubtul coafurii din spate. Eliberează câteva şuviţe rebele pe lângă faţă.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter