Cele mai bune (şi cele mai rele) tratamente faciale în sezonul rece

Am stat de vorbă cu Florentina Surugiu, cosmeticiană la Eden Spa despre cele mai bune tratamente cosmetice pentru ten în acest sezon…
Află ce trebuie să ştii înainte să te programezi la salon şi citeşte în revista Unica de ianuarie tot ce e importanr despre îngrijirea pielii în acest anotimp!

Alege: Pentru restabilirea nivelului apei din piele, Florentina recomandă  tratamentele de hidratare şi hrănire  în profunzime,  cu produse bogate în vitamine, polypeptide si acid hialuronic. Pentru exfoliere, ea foloseşte produse cu enzime, pentru tenurile sensibile, sau cu acid glicolic în concentra]ie mică,  pentru tenurile normale sau grase. „Iarna, un tratament facial profesional lunar este de ajuns. Totuşi, tenurilor foarte uscate şi sensibile le recomand tratamente la trei săptămâni”, spune Florentina.

Evită: Deorece frigul sensibilizează pielea, nu folosi înainte cu cel pu]in o săptămână creme cu retinol, acizi de fructe, ingrediente exfoliante cu microgranule sau microdermabraziunea. E valabil şi la întoarcerea dintr-un climat rece! Foloseşte, în schimb, creme calmante şi hidratante şi bineînţ]eles protecţia solară. Microdermabraziunea îmbunătăţeşte aspectul pielii, hidratarea şi atenuează imperfec]iunile. Poţi apela la ea şi pe timp de iarnă, dacă ai tenul normal sau gras, dar nu mai des de o şedinţă  la două săptămâni.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter