Cele mai bune parfumuri pe care să le savurezi în miezul verii

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 31 august 2022, 16:28

În miezul verii, când temperaturile ating cote ireale, parfumurile pot deveni mai greu de suportat. Notele pământii, cum sunt cele de paciuli și santal, dar și cele gurmande, cum sunt caramelul și zahărul, devin înecăcioase și neplăcute, căldura fiind incapabilă să le scoată la suprafață fațetele confortabile așa cum o face frigul iernii.

Desigur, fiind vorba despre parfumuri, totul depinde de preferințe și de felul în care acestea reacționează cu pH-ul pielii tale. Nu este o regulă general-valabilă că vara trebuie să eviți notele mai potente – dacă acestea te fac să te simți bine în pielea ta și nu declanșează crize de tuse în rândul oamenilor cu care interacționezi, e minunat.

Dar dacă ești în căutarea unui parfum care să întruchipeze însăși esența acestui anotimp, atunci lista pe care ți-am pregătit-o s-ar putea să îți fie de folos. În ea vei regăsi parfumuri variate – de la creații ce pun în prim-plan florile albe în toată splendoarea lor la creații exotice, care valorifică la maxim cocosul sau citricele.

Gucci Bloom

Nu există anotimp mai bun ca vara pentru a te bucura de florile albe din parfumerie. Dacă ai trecut vreodată pe lângă un tufiș înflorit de caprifoi sau de iasomie și te-a îmbătat mireasma narcotică, atunci parfumul acesta este exact ce îți trebuie. Iasomia, caprifoiul și tuberoza dansează elegant în acest parfum, aroma lor fiind redată cu un realism surprinzător. Notele verzi și vanilia potențează din fundal florile albe din Gucci Bloom, făcându-l să fie alegerea perfectă pentru zilele de vară când vrei să alergi desculță într-un câmp de flori.

Zoologist Hummingbird

Compoziția lui Hummingbird este bogată, dar în prim plan apare combinația de miere, liliac și caprifoi. Rezultatul este o mireasmă care aduce aminte de un luminiș scăldat în razele soarelui de după-amiază. Din când în când, pe fundal se mai ivește câte o cireașă și câte o pară, dar sunt înghițite de mușchi și mimoze. Este parfumul care te va inspira să organizezi un picnic la iarbă verde exact ca în filme.

Tom Ford Eau de Soleil Blanc

Cum miroase soarele? Greu de spus, dar Tom Ford a rupt ceva din memoria colectivă și a venit cu răspunsul. Soarele e dulce, hipnotizant și catifelat. În Eau de Soleil Blanc, fiecare din aceste fațete ți va revela pe rând. Tuberoza, portocalele amare și florile de portocal se amestecă pentru a crea un miros de neuitat, iar deasupra lor tronează un cocos impunător, perfect copt – nu este cocosul din loțiunile de plajă, este cel pe care îl mănânci cu poftă după ce te-ai chinuit din răsputeri să deschizi o nucă de cocos.

Chanel Chance Eau Tendre

Chanel a venit, de-a lungul timpului, cu creații sobre și impunătoare, în care domnesc notele de mușchi, vetiver și paciuli. Prin Chance Eau Tendre, stilul casei ia o turnură mai luminoasă. Parfumul debordează de gutuie proaspătă, abia coaptă, grapefruit alb și trandafir tocmai cules din grădină. Din când în când, mai simți iasomie și mosc alb, dar aceste note sunt mai timide. Combinația dintre gutuie și grapefruit este proaspătă și delicioasă fără să amintească de bombele dulci de fructe amestecate cu flori sau paciuli.

L’Artisan Parfumeur La Chasse Aux Papillons

Dacă îți dorești un parfum în care florile albe să rămână complet neîntinate, l-ai găsit. La Chasse Aux Papillons te înfășoară într-un văl delicat de tei, tuberoză, iasomie și floare de portocal și nu îți mai dă drumul. Deși este atât de fin, rămâne mult timp, pentru a avea propriul tău nor parfumat oriunde te-ai duce. Te vei simți precum o zână dintr-un basm când îl vei folosi.

Guerlain Terracotta Le Parfum

Pentru dățile în care vrei să te simți exotică (chiar dacă ești în metrou și mergi spre muncă), Terracotta e tot ce îți trebuie. În acest parfum, floarea de tiare strălucește în prim plan, făcând din când în când schimb cu iasomia. Din urmă le prinde un cocos fin, cremos, care aduce aminte de uleiul de cocos cu care te dai pe vârfuri pentru a nu le arde soarele. Este genul de parfum care are nevoie de căldura intensă a valurilor de caniculă pentru a străluci așa cum se cuvine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter