Călătorii TV Travel: Cele mai renumite destinaţii pentru spauri naturale

De Steluţa Năstase, pe

Apa minerală este considerată cel mai puternic elixir pentru corp, suflet şi minte. Există numeroase ţări în lume, unde apa geotermală şi peisajul incredibil se îmbină perfect şi creează cele mai frumoase staţiuni balneare naturale.
Indiferent de vârstă sau starea de spirit, trebuie neapărat să te bucuri de cel puţin unul dintre locurile care îţi oferă o mulţime de tratamente de sănătate şi o vacanţă de cinci stele.

Whakarewarewa, Noua Zeelandă

Insula Noua Zeelandă este binecuvântată cu satul Whakarewarewa, situat în partea de sud-est a oraşului Rotorua. Aici, activitatea termală din regiune te va tenta să uiţi de griji şi să te cufunzi în apa fierbinte a numeroaselor piscine sau în bazinele cu noroi sub formă de terase superbe. Zonele stâncoase, presărate de copaci şi de plante marine creează o ambianţă captivantă, iar izvoarele naturale din Whakarewarewa sunt completate de o serie de gheizere minerale, mândria locului. Cel mai mare este Gheizerul Pohutu care aruncă jeturile de apă la o înălţime de peste 20 de metri. Fratele său, Prince of the Wales Wales Feathers Geyser este mai mic, dar mai pitoresc în special la asfinţit. Numeroase trasee din zonă sunt numai bune pentru relaxare şi îţi oferă ocazia de a respira vaporii acestei minuni naturale, precum şi senzaţia de linişte şi de revigorare. În timpul unei călătorii în Whakarewarewa, trebuie neapărat să guşti şi unele dintre felurile de mâncare locale, care sunt preparate prin activitate geotermală. Unele dintre rocile cu temperatura cea mai ridicată sunt folosite pentru gătit şi astfel iau naştere delicioasele budinci şi salate de fructe în aburi. După o zi lungă la spaul natural, oraşul Rotorua oferă cazare elegantă, confortabilă şi privată pentru pentru o vacanţă de lux. Vei găsi hotelurile presărate pe străzile animate de grădini pline de culoare şi de peisaje magnifice.

Află ce destinaţie cu spa natural să alegi dacă ai probleme dermatologice pe TV Travel!

Pamukkale – Turcia

Turcia oferă o abundenţă de spa-uri naturale pentru că ţara este situată pe un masiv seismic activ şi este foarte uşor să găseşti un izvor cu apă minerală fierbinte. Cu toate acestea, Pamukkale este una dintre cele mai faimoasele destinaţii recunoscute pentru spaul natural. Izvoarele termale din Pamukkale şi formaţiunile spectaculoase, carbonat minerale sunt situate în sud-vestul Turciei, de-a lungul râului Menderes unde peisajului montan este impresionant. Pamukkale înseamnă „castel de bumbac” şi defineşte întocmai terasele care creează impresia că sunt înconjurate de bumbac. Acestea te îmbie cu apa minerală călduţă de un alb lăptos şi merită să faci o baie în izvoarele termale feerice, cunoscute sub numele de piscina Cleopatrei (legenda spune că cei care se revigorează aici întineresc cu cinci ani). Cascadele pietrificate sunt, de asemenea, renumite pentru proprietăţile benefice în tratarea hipertensiunii arteriale, problemelor dermotologice şi întăreşte muşchii ochilor.

Izvoarele fierbinţi Arenal din Costa Rica

Costa Rica este o altă destinaţie tentantă cu un spa natural într-o atmosferă minunată. Cu o înălţime de peste 1.600 de metri, vulcanul Arenal este un loc irezistibil cu o serie de izvoare naturale fierbinţi. Aproape întreaga zonă de la poalele vulcanului este invadată de numeroase izvoare  termale alimentate de vulcanul cu o activitate constantă. Puteţi găsi o mare varietate de locuri tentante pentru relaxare, cum ar fi piscine cu temperatura variabilă, tobogane, piscine cu apă rece, cascade spectaculoase, baruri răcoroase. Flora tropicală creează o umbră plăcută în timp ce razele soarelui te răsfaţă. În zonă ai oportunităţi de cazare de-a dreptul ispititoare, hotelurile au centre spa care folosesc apă de la celebrele izvoare, dar vei găsi  şi divertisment pentru o experienţă tropicală memorabilă.

Descoperă beneficiile băilor de nisip din Ibusuki – Japonia pe TV Travel!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter