Riduri şi cearcăne – cum acţionezi în caz de urgenţă

De Revista Unica, pe

Machiere şi demachiere? Pielea ochilor are nevoie de un plus de protecţie. Ce să faci pentru ca ridurile şi cearcănele să nu aibă nicio şansă şi cum să acţionezi în caz de urgenţă
Sigur te-ai întrebat de nenumărate ori de când ai nevoie de o cremă de ochi. Ei bine, dermatologul preferat al vedetelor de la Hollywood (şi singurul la care apelează Madonna pentru intervenţii dermatologice), dr. Frederic Brandt, spune că această zonă trebuie îngrijită începând de la 20 de ani, cu un produs special pentru fiecare tip de piele. Celei tinere îi este suficient un gel răcoritor sau o loţiune uşoară, astfel încât să nu fie prea solicitată. O piele matură are nevoie de o cremă specifică şi, în plus, se poate folosi un serum.

Nicio petrecere fară îngrijire specială a doua zi

Se ştie, o noapte lungă se cunoaşte după ochi. Nu-ţi face planuri pentru a doua zi de dimineaţă, ci mai degrabă odihneşte-te: astfel umflăturile şi roşeaţa ochilor se vor retrage.
Dormi mai mult: la oboseală, organismul îşi încetineşte funcţiile şi clipeşti mai rar. Astfel, ochii se simt mai uscaţi, încep să usture şi devin roşii. Primul ajutor: închide ochii înainte de culcare şi aplică pe aceştia un prosop îmbibat în apă rece. După câteva ore de somn, totul revine la normal. Dacă suferi des de această afecţiune, e cazul să foloseşti picături pentru ochi.
Drenajul limfatic: umflăturile apar de obicei din cauza circulaţiei necorespunzătoare a limfei. Primul ajutor: o mască răcoritoare sau comprese cu ceai negru. Dacă acest fenomen apare des, te va ajuta un drenaj limfatic profesional (mai multe informaţii despre acest tratament găseşti pe www.keiko.ro).
Redu stresul: prin stres, fumat sau lipsă de somn, lichidul din vasele de sânge se poate bloca în ţesut, iar ochii se umflă şi faci cearcăne. Astfel, după micul dejun se recomandă o siestă, dopuri în urechi, o pernă sub genunchi şi o compresă de ierburi pe ochi. Sau masează-ţi tâmplele cu o picătură de ulei de mentă.

Cum să arăţi ca şi cum n-ai pierdut nicio oră de somn

DO’S
1 Dacă ochii încercănaţi sunt o problemă constantă pentru tine, încearcă să dormi cu mai multe perne sub cap. Acest lucru previne acumularea fluidelor în zona din jurul ochilor.
2  În aer liber, foloseşte o cremă cu factor de protecţie solară, căci fie că e înnorat, fie soare, razele ultraviolete sunt prezente. În momentul de faţă se găsesc pe piaţă multe creme cu protecţie solară, speciale pentru ochi.
3 Renunţă pentru o zi la machiajul pleoapelor. Asta prilejuieşte zonei din jurul ochilor un moment de respiro. Şi dozează crema cu economie!

DONT’S
1 La machiere şi demachiere evită frecarea, căci aceasta poate duce în timp la riduri. Produsele pentru ochi trebuie tamponate uşor sau întinse delicat pe piele.
2  Crema de zi şi cea de corp nu trebuie folosite în jurul ochilor. Unele conţin uleiuri care se pot extinde pe piele şi astfel pot cauza ochilor arsuri, roşeaţă sau inflamaţii.
3  De azi înainte, promite-ţi că nu vei mai merge niciodată la culcare fără să te demachiezi, chiar dacă eşti foarte obosită, altfel rişti să te trezeşti dimineaţa cu ochii roşii sau umflaţi.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter