Acnee: Cum să previi apariţia coşurilor

De Adina Radu, pe

Că suferi de acnee sau ai doar un ten predispus la coşuri şi pete, iată ce trebuie să faci ca să ţii neplăcerile la distanţă.
1. Spală-ţi faţa în fiecare seară. Dacă nu o faci deja, trebuie să-ţi intre în reflex. Cum ai ajuns acasă, spală-ţi faţă şi tamponeaz-o uşor cu un prosop. Dacă foloseşti fond de ten sau alte produse de machiaj, trebuie să te şi demachiezi înainte.

2. Nu exagera cu scrub-urile. Un scrub la o săptămână sau două este de ajuns. Dacă le foloseşti mai des nu obţii un ten mai curat şi unul mai încârcat fiindcă producţia de sebum creşte.

2. Nu-ţi pune mâinile pe faţă. De câte ori îţi atingi faţa, bacteriile de pe mâini ajung pe tenul tău şi pot provoca pete sau coşuri dacă prind condiţiile necesare.

3. Foloseşte cât mai puţin machiaj. Fondul de ten în exces încarcă tenul şi „înfundă” porii, ducând la apariţia coşurilor şi punctelor negre.

4. Spală zilnic orchelarii. Nu contează dacă sunt de vedere sau de soare. Pe părţile care se ating de faţa ta se adună sebum – se vede cu ochiul liber – şi în timp te alegi cu puncte negre şi coşuri.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter