Tunsoarea „bob scump”, vedeta primăverii 2023! Cum arată și cum se întreține „expensive bob”

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 27 februarie 2023, 15:41

Tunsoarea „bob scump” conferă eleganță și rafinament și cu siguranță o vei vedea pretutindeni în această primăvară. Dacă simți nevoia de o schimbare, îți propunem acest look fresh.

Întâi a fost la modă stilul „Expensive Brunette”, apoi a ajuns în trend stilul „Expensive Blonde”. După ce aceste nuanțe au făcut furori în sezoanele trecute, în tendințe a urcat coafura „Expensive Bob”. Îi oferă părului un contur bine definit, iar cheia este atenția la detalii.

În mare, tunsoarea „bob scump” păstrează părul mai scurt, iar tăietura este mai precisă. Strălucirea finisajului este dusă însă la un alt nivel, combinând grunge-ul cu stilul glam. Imaginează-ți că stilul „crop bob” din anii ’90 ar fi primit un boost de strălucire.

„Ne îndreptăm în mod natural către tăieturi mai netede”, a mărturisit Zoe Irwin, specialistă în tendințe de culoare și coafuri, potrivit glamourmagazine.co.uk.

„Dacă ne gândim la ce era în trend cu cinci ani în urmă, formele erau mai desfăcute, cu mai multe straturi în ultimul centimetru. Acum, formele netede și precise sunt peste tot”, a mai spus ea.

Cum să obții coafura „bob scump”

La tunsoarea „bob scump” este vorba despre structură. „Folosirea foarfecelor pentru subțiere, sau a unui cuțit, îndepărtează o mare parte din structura părului, ceea ce înseamnă că linia bobului se pierde”, a explicat stilistul Joel Goncalves.

„Părul nu va căpăta vitalitate dacă este subțiat agresiv”, a mai spus Joel. Așadar, dacă vrei o astfel de coafură, ar trebui să îi ceri stilistului tău să taie o linie precisă cu ajutorul foarfecelor de tăiat.

„Folosirea foarfecelor înseamnă că ai mai mult control asupra liniei pe care o creezi”, a mai precizat stilistul.

Citește și: Top 6 coafuri care se vor purta în 2023. Tunsoarea care întinerește rămâne în tendințe

Cum să întreții coafura „Expensive Bob”

În principiu, cu tunsoarea „bob scump” va trebui să îți asumi că vei trece mai des pe la salonul de înfrumusețare. „Anii ’90 erau cu adevărat despre tunsori. Aproape toți aveam tunsori mai scurte. Veneam să ne tundem părul la fiecare 6 săptămâni, dar acum nu mai este la modă să te coafezi atât de des. Cu toate acestea, când tai părul în mod regulat, obții o greutate uimitoare, ceea ce îi conferă părului o mișcare frumoasă și o sănătate de invidiat – acel aspect sofisticat”, a mai spus Zoe.

Cum să stilizezi coafura „bob scump”

Stilizarea este ceea ce ajută la evidențierea acestei coafuri și la obținerea unui look modern, iar totul se reduce la finisajul frumos și lucios. „Deși anii ’90 au fost destul de grunge, pentru că am ieșit din anii ’80 când totul era plin de strălucire, simt că modul în care ne referim acum la părul din anii ’90 este destul de feminin. Acum totul este mai simplu. Este mai curat”, a explicat Nicola Clarke, director creativ de culoare.

„Este vorba despre textură. Toate descoperirile care au avut loc până acum ne pun la dispoziție o gamă întreagă de produse care hidratează, fixează, texturează, fără a încărca părul”, a mai spus Zoe.

Acesta a recomandat pentru tunsoarea „bob scump” folosirea rolele încălzite, doar că de data aceasta trebuie ținute o perioadă mai scurtă de timp. „Eu aș pune cinci role încălzite, ceea ce durează aproximativ un minut – doar să iei părul în mod aleatoriu și să îl pui pe rolă, astfel încât să nu petreci prea mult timp împărțind părul în secțiuni”, sunt sfaturile stilistului.

Trebui să ai însă grijă să nu îl lași mai mult de 2 – 3 minute, dacă nu vrei să faci o coafură complet ondulată, ci doar să îi dai părului un aspect ușor ondulat.

Citește și: 10 tunsori la modă pentru femeile peste 30 de ani. Sunt ușor de întreținut și recomandate de specialiști

7 moduri de a purta coafura „Expensive Bob”

Bob la nivelul bărbiei, drept și cu aspect mătăsos

Bob la nivelul maxilarului și ușor curbat

Bob neted, cu vârfurile tăiate drept

Bob lung și cu vârfurile pliate către interior

Bob puțin mai catifelat. Estompați precizia liniei, dar mențineți sofisticarea

Bob aruncat pe o parte și strălucitor

Bob plin și voluminos

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter