5 metode pentru a scăpa de coşuri

De Lumea Femeilor, pe

Chiar dacă ai trecut de mult de adolescenţă, din când în când îţi mai apare câte un coş. Sau mai multe. Iată cum poţi scăpa de ele

1. Curăţă bine tenul

Chiar dacă nu eşti machiată, poluarea şi sebumul duc la astuparea porilor. Nu te culca până nu îţi cureţi bine faţa cu un gel sau o spumă, după care clăteşti bine cu apă. Dimineaţa, la fel.

2. Gomaj săptămânal

Micile particule ale produsului de gomaj au rolul de a aduce o adevărată gură de oxigen tenurilor asfixiate. Odată pe săptămână, un gomaj face minuni.

3. Machiază-te zilnic

Un machiaj uşor nu împiedică pielea să respire. Dimpotrivă! Protejează împotriva poluării şi a razelor UV, care generează radicali liberi şi care, la rândul lor, agravează secreţia de sebum. Ebine să optezi pentru fonduri de ten cu efect de matifiere, care nu favorizează formarea punctelor negre.

4. Foloseşte argilă

Dacă ai deja un coş, dezin-fectează-l şi apoi acoperă-l cu praf de argilă dizolvată în puţină apă fiartă şi răcită. Aplică pe coş şi lasă să acţioneze toată noaptea. Dacă nu a dispărut, aplică puţin antibiotic praf.

5. Alege produse pentru adulţi

Nu folosi în nici un caz game dedicate adolescenţilor. Cele pentru adulţi, pe lângă faptul că matifiază şi curăţă, conţin şi activi antirid şi tonifianţi, de care pielea are nevoie după 30 de ani.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter