Cum îţi îngrijeşti pielea atunci când faci sport

De Sandra S., pe

Este foarte sănătos să faci sport, când vrei să slăbeşti sau doar să te întreţii. Însă pielea are de suferit, chiar dacă restul trupului are parte de beneficii. Uite cum să te îngrijeşti:

Demachiere înainte de sport

Este recomandat să îţi cureţi tenul de farduri şi fond de ten înainte să faci sport, ca pielea să poată respira atunci când transpiri. Dacă porii sunt acoperiţi cu produse cosmetice, se vor astupa şi vor deveni puncte negre sau îţi vor ieşi coşuri.

Curăţă pielea la sfârşitul sesiunii

Dacă mergi la sală, ţine în geantă şi un produs de curăţare delicat, pe care să-l foloseşti imediat după sesiunea de sport. Prin transpiraţie se elimină toxine, pe care nu vrei să le ţii pe piele.

Dă-ţi jos hainele umede

Odată ce ai terminat exerciţiile fizice, dă-ţi jos hainele umede de transpiraţie. Dacă se usucă pe tine, porii pielii pot fi astupaţi de sarea din transpiraţie. De aceea este important să faci şi duş după fiecare sesiune de sport.

Lasă-ţi pielea să se liniştească

Aşteaptă cel puţin jumătate de oră înainte să începi să aplici produse cosmetice pe piele – creme hidratante sau farduri – mai ales dacă tenul tău se înroşeşte mult în timpul mişcării. Ca să te răcoreşti, poţi pulveriza apă termală pe faţă.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter