Ce a postat pe rețelele de socializare Ștefan Bănică în memoria Mădălinei Manole. Clipul cu ei doi a adunat mii de aprecieri

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 16 iulie 2020, 17:34

Pe 14 iulie 2010, îndrăgita cântăreață Mădălina Manole a decis să-și pună capăt zilelor. Au trecut 10 ani de atunci, dar lumea nu a uitat-o. Colegii de breaslă și-au reamintit cu nostalgie, drag, dar și durere în suflet de celebra artistă și au ținut să-i aducă un omagiu cu prilejul comemorării ei. Ștefan Bănică a fost un bun prieten al artistei și, nu cu mult timp înainte de moartea acesteia, a avut o colaborare muzicală de excepție cu ea.

Pe 26 martie 2010, Ștefan Bănică a invitat-o pe Mădălina Manole într-un show de televiziune pe care îl modera pe vremea aceea și au cântat împreună celebra piesă interpretată de Bonnie Tylor, “It’s a heartache”.

Citeşte şi: De ce s-a sinucis Mădălina Manole chiar de ziua ei

Artistul a postat pe rețelele de socializare minunatul moment pentru ca toată lumea să-și readucă aminte de talentul uluitor al Mădălinei Manole și de vocea sa fermecătoare.

În dreptul clipului postat, Bănică a scris câteva cuvinte prin care și-a emoționat fanii: “14 iulie e ziua în care s-a născut, dar și ziua în care a ales să plece dintre noi Madalina Manole, o cântăreață atât de iubită de public. Au trecut 10 ani. 😢 În video-ul de mai jos, Madalina a fost invitata mea și se întampla într-o zi de 26 martie 2010.  #MadalinaManole #remember”. Postarea sa apărută pe Facebook și Instagram a strâns rapid mii de aprecieri și sute de comentarii și distribuiri. Fanii și-au exprimat regretul – „S-a stins prea repede, Dumnezeu s-o odihnească”, a scris o persoană.

Citeşte şi: Fotografii de colecție cu Mădălina Manole, de acum 20 de ani. Imagini pe care nu le-ai văzut niciodată

Cu 9 albume lansate, diverse compilații și o mulțime de colaborări muzicale cu unele dintre cele mai mari voci ale României, Mădălina Manole a rămas un simbol al artistului desăvârșit. „Fata cu părul de foc” s-a remarcat pe plan muzical la Cenaclul Flacăra unde a participat la mai multe spectacole împreună cu Ștefania Ghiță într-un duet intitulat „Alfa și Beta”. Între anii 1982 și 1985 cântăreața urmează cursurile Școlii Populare de Artă, făcând parte din grupul care i-a avut ca mentori pe Mihaela Runceanu și Ionel Tudor.

Începând cu 1991, una dintre piesele sale, compusă de Șerban Georgescu și intitulată „Fată dragă” câștiga popularitate la posturile radio din țară și avea să devină „compoziția de semnătură” a artistei. În anii ‘90 multe dintre melodiile ei s-au bucurat de un succes fulminant, printre cele mai cunoscute piese regăsindu-se „Ei şi Ce”, „Te-am văzut mi-ai plăcut”, „Vreau să te uit”, „A fost iubire”, „Tu n-ai avut curaj”, la care a lucrat alături de Şerban Georgescu.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Mai târziu, prin lansarea albumului „Lină, lină Mădălină”, cântăreața s-a bucurat două premiere remarcabile: a devinit primul nume al muzicii pop românești care intră în catalogul unui mare producător muzical internațional și prima artistă de muzică pop care are curajul să interpreteze folclor autentic, în manieră originală, cu o orchestră de muzică populară condusă de Dorel Manea.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter