WhatsApp face o schimbare importantă. Ce vor observa utilizatorii la mesaje

De Amelia Matei, pe
Cu peste 1 miliard de utilizatori, WhatsApp este cea mai populară mesagerie la ora actuală. Oficialii aplicației au anunțat că va fi introdus un nou sistem, care să protejeze utilizatorii împotriva știrilor false.

Astfel, WhatsApp îşi va avertiza utilizatorii când sunt victime ale unei campanii de dezinformare desfăşurate în masă. În prezent, inginerii de la WhatsApp testează un sistem de detectare şi avertizare a utilizatorilor cu privire la mesajele de tip spam, care conţin informaţii de natură să creeze panică.

Concret, când utilizatorii primesc sau sunt pe cale să trimită mai departe un mesaj care a circulat deja pe la un număr semnificativ de persoane, aceștia vor fi atenționați de mesagerie.

Deși pot părea inofensive și ușor de depistat, răspândirea de informații false pe rețelele de socializare poate avea urmări grave. Anul trecut în India și-au pierdut viața șapte persoane după ce un mesaj propagat prin WhatsApp a creat panică în rândul populaţiei cu privire la presupuşi răpitori de copii.

Facebook, care deţine WhatsApp, nu este la prima încercare de a limita impactul ştirilor false trimise prin intermediul WhatsApp. După incidentul care a avut loc în India, în mai 2017, compania americană a cumpărat reclame în ziare, atât în India, cât şi în Europa, pentru învăţa oamenii cum să identifice ştirile false.

Citește și – Rezoluția lui Mark Zuckerberg pentru anul 2018

Citește și – Cum poți să citești mesajele de pe WhatsApp fără să se vadă că le-ai citit

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter