Trucurile de pe Facebook de care sigur nu știai

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 15 februarie 2022, 17:58

Facebook este în prezent cea mai utilizată și puternică rețea de socializare din lume, cu peste două miliarde și jumătate de utilizatori la nivel global.

Există însă multe lucruri pe care le poți face pe Facebook de care nu știai, care pot face experiența folosirii platformei mai distractivă sau mai discretă, în funcție de nevoile tale. Iată care sunt acestea, conform Libertatea:

Setează o poză de profil animată

Dacă vrei să adaugi o notă personală extra pozei de profil, o poți transforma în video. Există două opțiuni: „Fă un clip video nou de profil” și „Selectează un clip video de profil”. Acestea îți vor permite fie să faci pe moment un videoclip scurt pentru imaginea de profil, fie să alegi din cele pe care le ai deja pe telefon/laptop/tabletă.

Personalizează-ți notificările pe care le primești

Te-ai săturat să primești zilnic notificări despre zilele de naștere ale oamenilor din lista de prieteni? Dar de invitațiile la jocuri? Dacă simți că aceste notificări sunt spam, poți intra la „Setările Contului”, apoi la „Notificări”, și să alegi exact ce notificări să primești.

Antrenează aplicația să recunoască ce nu îți place

Uneori, feed-ul îți arată informații care poate nu te interesează atât de mult. Pentru a ajuta algoritmii din spatele feed-ului să înțeleagă ce vrei să vezi și ce nu, poți selecta săgetuța din colțul dreapta-sus al postării, și să alegi opțiunea „Ascunde postarea”.

Citește și: Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa – care este motivul

Citește și: Schimbări în politica TikTok: cum încearcă platforma să combată farsele de sinucidere

Citește și: SMS-urile și mail-urile care te pot lăsa fără bani dacă le primești

Citește și: Metoda nouă prin care hackerii pot păcăli oamenii pe social media să investească în criptomonede

Alege cine îți poate vedea postările

Sunt situații când vrei ca prietenii tăi să vadă o postare, dar nu și colegii de muncă, sau vice-versa. Dacă vrei ca doar anumiți oameni să îți vadă postările, exisă o soluție. Din colțul stânga-sus al aplicației, sub numele de progil, este un meniu de tip drop-down, care te va lăsa să alegi dacă postarea să fie publică, vizibilă doar pentru prieteni, sau pentru anumite persoane din lista ta de prieteni.

Nu mai urmări anumite persoane, dar fără a le da „Unfriend”

Când o rudă enervantă se află în lista ta de prieteni de pe Facebook și nu știi cum să scapi de ea fără să îi rănești sentimentele, există un lucru pe care îl poți face. Trebuie să intri pe profilul persoanei respective și să alegi să nu îl mai urmărești.

Blochează accesul aplicației la locația ta

Atâta timp cât tu ai acordat permisiunea, Facebook folosește date despre locația ta pentru a te ajuta să dai „check-in”. Dar dacă te-ai răzgândit și vrei mai multă intimitate, intră în „Setările contului”, apoi la „Locație” și dezactivează accesul Facebook la locația ta.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter