Vremea în weekend 8, 9 decembrie 2018. Ploi și lapoviță în toată țara

De Oana Dinu, pe
Vremea în weekend 8, 9 decembrie anunță ploi în mai toate regiunile și local se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță. 

Vremea în weekend 8, 9 decembrie vine cu temperaturi mai ridicate decât în zilele precedente, dar și cu precipitații slabe și fenomene asociate, cum ar fi lapovița. Valorile termice diurne vor ajunge în medie la 3 – 10 grade sâmbătă și 1 – 11 grade Celsius duminică. Regimul termic nocturn se va încadra între -2/5 grade în prima zi de weekend și -6/4 în cea de-a doua zi, conform ANM.

Vremea în weekend 8, 9 decembrie 2018 în țară

În Maramureș, weekend-ul debutează cu valori termice diurne ce vor varia între 3 și 6 grade. Noaptea, temperatura va coborî până la -1/2 grade. Duminică, maxima zilei va avea în jur de 4 – 7 grade, iar minima -1/3 grade. Cerul va fi noros și sunt semnalate precipitații slabe în ambele zile.

În Crișana și Banat, sâmbătă cerul va fi acoperit de noroi și se vor înregistra ploi slabe. Media temperaturilor maxime va fi de 5 – 7 grade, iar cea a minimelor de 0 – 3 grade. Duminică, este semnalat cer variabil cu ploaie și maxime de 7 – 10 grade. Noaptea, temperaturile coboară la -1/4 grade.

În Transilvania, ziua de sâmbătă aduce precipitații sub formă de lapoviță și o medie a valorile termice diurne de 3 – 8 grade. Noaptea, mercurul din termometre va scădea până la -2/2 grade. Duminică, cerul va fi variabil, cu nori și lapoviță. Maxima va ajunge la 1 – 8 grade, iar minima va coborî în jurul valorilor de -6/3 grade.

În Muntenia, vremea va fi mohorătă sâmbătă, cu valori termice diurne ce vor varia între 5 și 10 grade. Pe timp de noapte, regimul termic se va situa între -2 și 2 grade Celsius. Ziua de duminică aduce cer variabil cu ploaie și maxime mai scăzute decât în ziua precedentă, 3 – 8 grade. Și valorile termice nocturne scad ceva mai mult, până la -4/0 grade.

În Oltenia, precipitațiile slabe vor cădea pe tot parcursul zilei de sâmbătă și temporar în ziua de duminică. Maxima primei zile de weekend va fi de 3 – 8 grade, în timp ce duminică se va situa între 5 – 11 grade. Temperaturile nocturne se vor afla în jurul valorilor de -2/3 grade, respectiv -4/0 grade Celsius.

Cerul Dobrogei va fi variabil sâmbătă, cu probabilitate ridicată de averse și maxime de 6 – 8 grade. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 0 – 5 grade. Duminică, vremea va fi mohorâtă și va ploua. Temperatura maximă scade câteva grade, până la 4 – 7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorilor de -2/2 grade Celsius.

În Moldova sunt condiții de lapoviță pe tot parcursul celor două zile. Sâmbătă, temperatura maximă va avea în medie 0 – 6 grade, iar minima va coborî până spre -2 grade. Duminică, se vor înregistra 2 – 7 grade ziua, iar noaptea -4/0 grade.

Vremea în weekend 8, 9 decembrie 2018 în București

Vremea în București aduce cer parțial înnorat și o maximă de cel mult 6 grade în ziua de sâmbătă. Pe parcursul nopții temperatura va coborî în jurul valorii de 1 grad. Duminică sunt semnalate condiții de ploaie în Capitală și o medie a temperaturii maxime de aproximativ 5 grade Celsius. Noaptea, valorile termice coboară sub pragul de îngheț, până la -2 grade.

Vremea în weekend 8, 9 decembrie 2018 la munte

Vremea la munte anunță șanse ridicate de precipitații în cantități însemnate în intervalul 8 – 12 decembrie. Dacă în jurul datei de 8 decembrie maxima va atinge în medie 1 grad, începând de pe 9 decembrie va marca o scădere treptată până la -7 grade Celsius. Și temperaturile minime vor scădea de la -7/-2 grade până spre -12…-10 grade, începând cu ziua de duminică.

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter