Vremea în luna noiembrie 2018 se va răci. Ce temperaturi vor fi în prima săptămână

De Oana Dinu, pe
Vremea în luna noiembrie 2018 se va răci treptat, dar în primele zilei vom avea parte tot de temperaturi ridicate. Iată ce anunță Agenția Națională de Meteorologie pentru prima săptămâna a lunii.

Vremea în luna noiembrie 2018 debutează cu zile însorite și temperaturi ridicate, dar se va răcori treptat, mai ales după data de 4 noiembrie în aproape toată țara, anunță ANM.

Vremea în luna noiembrie 2018 în toate regiunile

În Maramureș, media temperaturilor maxime va fi între 21 și 24 de grade, iar minimele se vor încadra între 8 și 11 grade, în primele zile din luna noiembrie. Din 4 noiembrie, maximele scad până la 14 – 15 grade, iar minimele vor varia între 4 și 5 grade. Din 7 noiembrie cres și șansele de precipitații.

În Transilvania, până în data de 3 noiembrie starea vremii va rămâne una deosebit de frumoasă, cu maxime ce vor varia între 21 și 24 grade, iar minime între 7 și 10 grade. Din data de 4 noiembrie, mercurul din termometre începe să scadă considerabil. Șanse de ploaie sunt la sfârșitul primei săptămâni. 

În Crișana, temperaturile maxime se vor situa peste media acestei perioade, cu variații între 21 și 25 grade. Temperaturile minime nu vor scădea sub 10 grade Celsius. Valorile vor fi în scădere treptată după data de 5 noiembrie. Maximele nu vor depăși 15 grade, iar minimele vor ajunge la 5 – 6 grade. După 6 noiembrie se așteaptă și ploi de scurtă durată.

Vremea în Banat va fi mult mai caldă decât normalul acestei perioade, cu temperaturi maxime ce vor varia între 23 și 25 grade, și minime ce se vor încadra între 10 și 14 grade. Lucrurile se schimbă odată cu 4 noiembrie, când media temperaturilor minime scade până la 16 grade, iar cea temperaturilor minime la 6 grade. Odată cu răcirea treptată crește și probabilitatea de ploi de scurtă durată, îndeosebi după data de 6 noiembrie.

În Oltenia, a mai rămas doar o zi, cea de 31 octombrie, pentru a ne bucura de temperaturile ridicate de 24 – 25 de grade. Din data de 1 noiembrie, valori termince încep să scadă treptat și vor ajunge la 14 – 15 grade. Din 2 noiembrie, scad și temperaturile nocturne, de la 11 la 5 – 6 grade, unde vor ajunge până în data de 11 noiembrie. După 7 noiembrie există posibilitatea de averse, dar pe arii restrânse.

În Muntenia, starea vremii se va menține caldă până pe 1 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 25 de grade la 22 de grade în prima zi și la 14 grade până în data de 11 noiembrie. Din 2 noiembrie scade și media temperaturilor minime, când va începe să scadă până ajunge la 5 – 6 grade, în jurul datei de 10 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță, pe suprafețe mici, va fi mai ridicată dupădata de 7 noiembrie.

Și Dobrogea va intra într-un proces de răcorire din data de 1 noiembrie. Valorile termine vor scădea treptat de la 22 de grade Celsius la 14 grade, iar cele nocturne vor ajunge până la 8 grade, în jurul datei de 11 noiembrie. Doar izolat și trecător se vor înregistra ploi slabe sau burniță.

În Moldova, prognoza meteo este la fel de generoasă cu primele zile ale lunii noiembrie, după care temperaturile se vor afla în scădere, astfel încât, până în ziua de 11 noiembrie, maximele să atingă 12 grade. Și valorile nocturne scad până la aproximativ 4 grade. Doar izolat se vor înregistra ploi slabe sau burniță.

Vremea în luna noiembrie 2018 la munte

Dacă în primele zile din ultima lună de toamnă, vremea la munte va fi una deosebit de caldă, începând din 5 noiembrie, media temperaturilor maxime nu va mai depăși 8 grade, iar minimele nu vor mai urca dincolo de 1 – 2 grade. Ploi de scurtă durată sunt așteptate și aici, mai ales după 6 noiembrie.

Citește și:

Un român, martorul unui accident cumplit în Franța: „Nu îmi venea să cred ce am trăit”

Vremea 31 octombrie 2018. Temperaturi de vară și cer senin

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter