Vremea face prăpăd în România. Ce se va întâmpla în zilele următoare

De Oana Dinu, pe
Vremea continuă să fie capricioasă, iar manifestările de instabilitate atmosferică fac ravagii în țară. Meteorologii spun că și în luna iunie trebuie să ne așteptăm la fenomene extreme.

În mai multe regiunile ploile torențiale au produs inundații iar în unele zone s-au semnalat căderi de grindină. ANM a emis coduri galbene și chiar portocalii de averse ce pot lua caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot avea aspect de vijelii și căderi de grindină, pentru mai multe județe pe parcursul zilei de astăzi, dar acestea ar putea fi prelungite.

Meteorologii spun că ar trebui să ne obișnuim cu astfel de fenomene extreme, care vor mai avea loc și pe perioada de vară. Debutul lunii iunie ar putea fi marcat tot de vreme capricioasă și nu este exclusă nici apariția tornadelor în sezonul estival.

În acest weekend, vremea va fi la fel de schimbătoare. Sâmbătă vom avea parte de averse și alte fenomene asociate, în timp ce duminică, în aproape toată țara va fi vreme frumoasă, conform buletinului meteo ANM.

De luni, revin ploile, însoțite de descărcări electrice și posibil căderi de grindină, în vestul, sud-vestul și centrul țării, iar în restul țării vremea se va menține însorită, aceste condiții meteo semnalându-se doar izolat. Săptămâna va debuta cu maxime ce pot ajunge și la 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM. Vremea sâmbătă 25 mai 2019

Sâmbătă, vremea se va menține instabilă în nordul, centrul și estul țării, și local în zonele de deal și de munte, unde se vor semnala înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și căderi de grindină.

În sudul teritoriului, astfel de fenomene extreme se vor semnala doar pe arii restrânse. În general, cerul va fi variabil în această parte a țării.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări de scurtă durată sau în timpul ploilor, în zonele extracarpatice.

Maximele se vor situa între 19 și 27 de grade, iar minimele între 8 și 16 grade.

Duminică, 26 mai, vremea va fi frumoasă

Duminică, vremea va fi în general frumoasă și nu va mai ploua atât de mult. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar precipitații slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, vor mai cădea doar pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal și de munte. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade Celsius.

Vremea în București

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 25 mai

În București, ziua de sâmbătă aduce cer variabil, cu înnorări temporare, mai ales după-amiaza și seara, când este posibil să fie averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va ajunge la o medie de 24 – 25 de grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până la 12 -14 grade.

Prognoza meteo ANM pentru duminică și luni

Duminică, în Capitală vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Media temperaturii maxime va atinge 26 de grade, iar cea minimă 13 – 15 grade.

Luni, vremea se va menține frumoasă, cu unele înnorări trecătoare spre seară. Maximele se vor situa între 29 și 30 de grade, iar minimele între 14 și 16 grade Celsius.

Vremea la munte

În zona montană, vremea va fi la fel de instabilă, cu cer temporar noros. Se vor semnala averse pe arii extinse, mai ales sâmbătă. Acestea vor lua caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20l/mp și izolat sau cumulat în întreg intervalul 30-40l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ce vor atinge și depăși 40-50km/h în zona de creastă. Trecător se va semnala ceață.

Maximele la munte se vor situa între 10 și 18 grade, iar minimele între 4 și 9 grade.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter