Vremea 5 martie 2019. Unde se vor înregistra 18 grade Celsius

De Oana Dinu, pe
Vremea 5 martie 2019 aduce vreme deosebit de caldă pentru începutul de primăvară. ANM a anunțat că maxima ar putea ajunge la 18 grade Celsius în anumite regiuni. 

Vreme caldă și frumoasă va fi mai ales în sudul, sud-estul și vestul țării, iar în celelalte regiuni se vor semnala cer variabil și condiții de ploaie slabă. ANM estimează că valorile termice diurne vor urca până în jurul valorii de 18 grade Celsius.

Vremea 5 martie 2019 în țară

Ziua de marți debutează cu ploaie în Maramureș. Va fi vreme închisă, dar se vor înregistra maxime de 10 – 13 grade Celsius. Minima va coborî până spre -2/3 grade.

În vestul țării, în Crișana, vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin. Se vor înregistra 10 – 13 grade pe timp de zi și 0 – 4 grade pe timp de noapte.

Puțin mai jos, în Banat, maxima va fi ușor mai ridicată, 11 – 14 grade Celsius, dar cerul va fi variabil și se vor înregistra condiții de precipitații sub formă de ploaie. Minima va scădea până la 1 – 3 grade.

Și în Transilvania, ziua de 5 martie aduce condiții de ploaie. Maxima va urca până la 7 – 13 grade Celsius, iar minima va coborî sub pragul de îngheț, -4/3 grade.

Vreme deosebit de caldă va fi în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Regimul termic diurn se va încadra între 12 și 18 grade Celsius, iar cel nocturn va scădea până la temperaturi de aproximativ -1/6 grade în primele două regiuni și 4 – 7 grade în cea de-a treia.

Temperaturi ridicate se vor înregistra și în Moldova, dar sunt semnalate și condiții de ploaie. Maxima va ajunge până spre 12 – 18 grade, iar minima va scădea până la 0 – 6 grade.

Vremea 5 martie 2019 în București

Bucureștenii vor avea parte de un cer parțial noros și maxime ce vor ajunge în jurul valorilor termice de 11 – 14 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până spre 3 grade.

Vremea 5 martie 2019 la munte

Vremea la munte continuă să se încălzească în această perioadă, mai ales la altitudini mai mici de 1700 de metri. Valorile termice diurne vor deveni pozitive în general și se vor încadra între 1 și 4 grade Celsius. Cerul va fi variabil, dar pe creste va deveni temporar noros, iar vântul va avea unele intesificări și ar putea ajunge și la rafale 80-90 km/h. Pe arii restrânse se va semnala ceață, asociată izolat pe creste și cu depunere de chiciură. Minima va coborî până la -2/-1 grad.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter