Vremea 20 și 21 octombrie. Ploi abundente și primele ninsori

De Oana Dinu, pe
Vremea 20 și 21 octombrie. Ploile abundente iau locul temperaturilor generoase de care ne-am bucurat în ultima perioadă, iar la munte se anunță primele ninsori. 

Vremea se schimbă radical, iar mercurul din termometre scade considerabil din acest weekend. Toamna se instalează în aproape toată țara, iar cerul va fi mai mult noros. Începând cu ziua de sâmbătă, temperaturile vor fi în ușoară scădere, cu maxime ce se vor încadra între 16 și 21 de grade în jumătatea nordică a țării și între 20 și 25 de grade în jumătatea sudică. Duminică, situația se înrăutățește și valorile termice scad, astfel că maximele se vor încadra între 13 și 18 grade în jumătatea nordică și între 17 și 22 de grade în cea sudică, conform A1.

Vremea 20 și 21 octombrie în București

Prognoza meteo anunță vreme ploioasă în Capitală, mai ales pe timp de noapte, atunci când temperaturile scad simțitor, până la 9 grade. Vântul va sufla moderat, iar temperatura maximă se va încadra între 15 și 21 de grade, iar cea minimă între 8 și 12 grade. Duminică, termometrele vor arăta și mai puține grade. În timpul zilei, valorile termice se vor situa între 10 și 17 grade, iar noaptea între 4 și 9 grade. Vremea se va menține rece și la începutul săptămânii viitoare, când temperaturile maxime au valori de 14 – 16 grade, iar cele minime de 6 – 8 grade.

Vremea 20 și 21 octombrie la munte

La munte, meteorologii anunță vremea rea, cu vânt puternic ce va căpăta aspect de vijelie. Va ploua abundent și temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cele minime nu vor depăși 3 grade. De săptămâna viitoare se așteaptă primele ninsori. Sâmbătă, la Sinaia și Bușteni cerul va fi înnorat, cu temperaturi încadrate între 8 și 12 grade. În Azuga și Predeal cerul va fi predominant noros, cu șanse de averse. Temperaturile se vor încadra între 7 și 11 grade.

Citește și: 

10 întrebări pe care este obligatoriu să le adresezi părinților tăi

Cum reușește un medic de 106 ani să se mențină în formă. A făcut descoperiri importante despre alergii

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter