Vremea 10 octombrie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă

De Oana Dinu, pe
Vremea pe 10 octombrie va fi una deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, anunță meteorologii. Unde se vor înregistra cele mai ridicate valori ale temperaturii.

Vremea 10 octombrie. Temperaturi ridicate și mult soare pentru o zi de octombrie, mai ales în partea de sud a Moldovei și în vestul Dobrogei, conform A1.ro.

Prognoza meteo pentru ziua de 10 octombrie anunță vreme frumoasă și deosebit de caldă, cu probabilitate de ploaie în general redusă și cu vânt slab, doar în estul Dobrogei.

Temperaturile maxime se vor încadra între valorile maxime de 19°C și 25°C în Transilvania și Maramureș, 22-25 de grade în Banat și Crișana, 20-24 de grade în Oltenia și Muntenia și 17-23 de grade în Dobrogea și Moldova.

Vremea 10 octombrie în București

Și în Capitală vremea va fi la fel de frumoasă ca în toate regiunile țării. Cerul va fi senin și nu există șanse de precipitații, chiar dacă se va înnora trecător. Pe timpul zilei temperatura va ajunge la aproape 22°C, iar noaptea valoarea minimă va fi de 10°C.

Vremea 10 octombrie la munte și la mare

Se anunță vreme frumoasă atât la mare, cât și la munte. La mare, temperaturile vor varia între 14˚C – 19˚C, iar la munte cerul va fi predominant senin, cu temperaturi maxime de 10˚C în Sinaia. În Azuga cerul va fi noros, cu temperaturi ce nu vor depăși 7˚C.

Vremea pentru perioada 8-21 octombrie

ANM a anunțat că vremea va fi predominant frumoasă până în data de 15 octombrie, atunci când se va răci ușor și mercurul din termometre va scădea câteva grade.

În toate regiunile țării, temperaturiile se vor încadra în jurul valorilor de 20°C – 23°C. De asemenea, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 ocotmbrie în Maramureș și Transilvania și în intervalul 18-21 octombrie în Banat. În Moldova, ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariţie a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată. În Dobrogea și Muntenia, ploile se vor semnala cu totul izolat şi vor fi slabe cantitativ în prima săptămână, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată. În Oltenia, șansele de ploaie sunt aproape zero până în data de 18 octombrie.

La munte, temperatura medie va fi în jurul valorii de 14 grade. Se va simți o ușoară scădere în intervalul 11 – 16 octombrie, la medii de 12 grade, și o nouă scădere ulterior, spre 10 grade.

Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variații semnificative.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 16 – 21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

Citește și:

Andreea Bălan a primit amenințări cu moartea pentru că nu a mers la vot

Gwyneth Paltrow, imagini din luna de miere petrecută în Europa

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter