Vişinel Bălan, orfanul care ne-a dat o lecţie de viaţă!

De Avantaje.ro, pe

Viitorul orfanilor din casele de plasament este, de multe ori, îngropat de circumstanţele nefavorabile în care cresc. Cu toate acestea, unii dintre ei reuşesc să învingă sistemul instituţionalizat şi să ofere tuturor o lecţie de viaţă. Este şi cazul lui Vişinel Bălan, orfanul care astăzi este şef de departament în Ministerul Tineretului şi Sportului.
La 25 de ani, Vişinel are un CV impresionant: a absolvit Facultatea de Drept şi UNATC-ul, are un master în Criminalistică, este inspector la ANTS, expert proiecte europene, dar şi şef de serviciu în cadrul Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi, din Ministerul Tineretului şi Sportului.

Când vorbeşti cu Vişinel, descoperi un om cald şi puternic, pentru care nu există cuvântul ,,nu pot,,,.

Un om care a ştiut să găsească mereu ocazii şi oportunităţi şi să le folosească.

,,Singura chestie pe care trebuie să o faci este să-ţi doreşti acel lucru şi gandirea ta să fie constructivă şi pozitivă. Dacă introduci elemente negative în acest proces de dezvoltare şi de construcţie a visului, sau de îndeplinirea gândurilor, automat gândurile nu se mai pot împlini.

Asta transmit copiilor instituţionalizaţi: că în momentul în care ai un vis trebuie să lupţi pentru el, cu toată credinţa!

Niciodată să nu laşi un factor negativ să-ţi disturbe calea, sau drumul, pentru că automat te-ai prăbuşit. Eu, dacă mi-am dorit ceva, am tras foarte tare şi nu am renunţat niciun moment,,.

La vârsta de 10 ani, Vişinel şi-a cunoscut părinţii… iar când a văzut cum trăiau, le-a mulţumit că l-au lăsat în grija statului.

,,Erau bătrâni şi bolnavi. Mama cu schizofrenie, gradul II, tata oligrofen. Tata avea un picior mai mic, din cauza unui accident în copilarie, iar mama, din câte am înţeles, a avut un accident de tren şi a înnebunit.

Ei nu au vrut să mă dea. Am fost singurul copil pe care nu au vrut sa îl dea, însă primăria a vrut să mă ia.

Mama mi-a povestit că pentru ea a fost cel mai mare chin, atunci a luat-o ea de tot razna, că am fost luat din braţele ei,,.
Vezi continuarea poveştii pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter