Video: femei la volan – cele mai proaste parcări

De Nicoleta Galeteanu, pe

Femeile sunt şoferiţe nepricepute, dar bărbaţii sunt cei care produc cele mai multe accidente rutiere. Studiile de până acum nu au reuşit să clarifice această dilemă…
 …ce provoacă dispute delicate în discuţii sau în trafic.

În afară de premisa privind misoginismul inexplicabil al bărbaţilor vizavi de şoferiţe, avem câteva date clare cu privire la această delicată chestiune:

Femeile trec mai greu examenul de conducere, bărbaţii fac mai multe accidente grave în trafic şi flirtează cu instructorul, în timp ce femeile găsesc întrebuinţări estetice pentru componentele maşinii cum ar fi oglinda retrovizoare, iar bărbaţii ar interzice, dacă s-ar putea, femeile la volan.

Până la noi studii care sperăm noi că va face pace între şoferi şi şoferiţe, iată însă câteva parcări absolut incredibile, produse de ambele categorii de şoferi, dar care ne arată că instructorii auto au contribuit cumva la acest conflict tacit între bărbaţi şi femei.

Un considerent înţelept atunci când îţi cumperi maşină ar fi acela că un automobil micuţ este mai practic în oraş. Nu este însă o regulă, mai ales în ţările care dispun de spaţii de parcare generoase şi pentru toată lumea, cum este parcarea din filmul alăturat.

Problema intervine însă atunci când ai suficiente locuri de parcare, dar ai prefera totuşi o rampă pentru BMW-ul tău pretenţios… cum ar fi o maşină.

Aici nu este cazul să o mai dăm cotită. Proprietarul maşinii care se plimbă de un sfert de oră prin parcare şi se chinuie de o veşnicie să o parcheze este o femeie.

Nu este o exagerare. Amatorul care a filmat toată agonia tinerei şoferiţe s-a sesizat la timp să deschidă funcţia de cronometru, care a numărat aproximativ patru minute.

De acum ştim care este timpul maxim în care se poate face o parcare, în caz că examenul rutier va include şi această întrebare.

Altă parcare dezastruoasă, altă şoferiţă la volan. Înregistrarea este filmată chiar în Bucureşti, unde ştim cu toţii că locurile de parcare reprezintă o problemă serioasă. Cum-necum, şoferiţa cu pricina pare să fi găsit un loc de parcare destul de spaţios. Atât de mare, încât nu mai ştie în ce poziţie să o parcheze.

Femeile poate au într-adevăr nevoie de mai multe ore de condus. Nu o spunem noi; aşa sugerează studiul… iar filmuleţul de mai jos validează ideea. De preferat ar fi şi două-trei lecţii de geometrie în spaţiu şi câteva exerciţii privind deprinderea simţului evaluării corecte.

Dintre toate testele rutiere, parcarea este cea mai dificilă, în topul dificultăţii urmând apoi plecarea din rampă. Dar dacă încerci să efectuezi amândouă manevrele în acelaşi timp? Iată cum procedează un şofer din Polonia.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter