Vacanţe: Top 4 staţiuni montane de vis în Austria de care nu ştiai

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 14 iulie 2022, 16:29

Dacă v-aţi săturat de valea Prahovei şi vreţi să schiaţi în Alpi, în străinătate, de ce să nu alegeţi pârtiile din Austria. Staţiunile montane austriece oferă cele mai bune condiţii pentru o vacanţă de vis, alături de familie sau iubit. Iată câteva opţiuni.
Millstatter See
Lacul Millstatter este o destinaţie aleasă atât vara cât şi iarna de turiştii români şi germani, polonezi sau sloveni. Staţiunea este situată în sudul Austriei, în landul Carintia.
Staţiunea are 20 de pârtii de schi, printre care Bad Kleinkirchheim, Katschberg, Nassfeld, Gerlitzen Heiligenblut-Grossenglockner.
Zell am See Kaprun
Tot în jurul unui lac (lacul Zell) se află şi această staţiune austriacă de vis. Aici găsiţi, pe lângă sute de kilometri de pârtie şi ape minerale, peisaje de vis şi hoteluri şi pensiuni pentru toate gusturile şi buzunarele. Staţiunea este situată la numai o oră de oraşul Salzburg şi pune la dispoziţia turiştilor 138 km de pârtie.
Pertisau
Veche localitate turistică unde veneau nobilii austrieci să pescuiască, să schieze şi să vâneze departe de oraşele zgomotoase, Pertisau este o staţiune situată în regiunea Tirol.
Pe lângă mâncarea cu specific local care nu trebuie ratată şi aerul extrem de curat din Munţii Karwendel, la Pertisau găsiţi tot felul de sporturi de iarnă şi câteva pârtii cu dificultate uşoară şi medie. Numai bun de venit cu familia, deoarece există cursuri pentru începători şi spa-uri selecte pentru doamnele care nu doresc să se joace pe pârtie.
Sankt Christoph
Localizat în Tirol, regiunea de vest a Austriei, satul Sankt Anton am Arlberg vă pune la dispoziţie peisaje din Alpii austrieci cum n-aţi mai văzut, telescaun şi teleferic de până la 2.800 metri altitudine şi un trecut strâns legat de sporturile de iarnă.

Vezi şi şnițel vienez – cum a apărut și cu ce este deosebită rețeta de șnițel vienez!

Vezi şi care sunt cele mai importante stațiuni balneare din România și ce afecțiuni se pot trata!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter