Un tânăr din Alba Iulia strânge mucurile de țigări aruncate de turiști în jurul cetății

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 16 aprilie 2019, 15:31
Din dorința de a-i convinge pe oameni să păstreze curățenia, un tânăr din Alba Iulia strânge mucurile de țigări aruncate de turiști în jurul cetății Alba Carolina, apoi le numără și postează imaginile pe Facebook.

Cristian Kalanyos a terminat facultatea de geografie din Cluj, apoi a devenit primul ghid turistic independet din Alba Iulia, arata Mediafax.ro. Din 2012, el deține un magazin de suveniruri în apropierea cetății Alba Carolina.

În jurul magazinul său a fost mereu curat pentru deoarece Cristian crede ]n puterea exemplului. „Cred că, dacă mă aplec sa ridic un şerveţel sau o pungă aruncate pe drum, cei care văd vor avea o reţinere să arunce la întâmplare unele lucruri. Şi mucurile de ţigări le strâng de mult timp, mai ales pe cele căzute în spaţiul dintre pavaje, unde maşinile nu reuşesc să cureţe, însă acum m-am gândit să pun pozele pe pagina mea de socializare şi au devenit vizibile pentru că lumea a apreciat şi a distribuit. Prin postările mele nu am vrut să trag pe nimeni la răspundere şi nici nu am vrut să mă fac remarcat, pur şi simplu acesta este aluatul din care sunt făcut, vreau ca în jurul meu să fie curat, dacă nu se face, fac eu, nu mă deranjează”, a povestit Cristian Kalanyos, citat de Mediafax.

„Repriza I: 163 chiştoace; Repriza a II – a: 312 chiştoace. În total 475 chiştoace în jurul statuii… aşa numa’ să ştiţi”, a scris tânărul alături de imaginile postate pe pagina lui de Facebook.

După șase zile, Cristian a reușit să mai aduce încă 184 de mucuri de țigări. ”Am vrut să văd rata de refacere a stocului de chiştoace … potenţial enorm”, a scris tânărul pe Facebook.

Foto sus: Spumador / Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter