Un indonezian a inventat paharele comestibile

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 04 aprilie 2018, 10:59
Un tânăr din Indonezia s-a săturat de poluare și de lipsa de interes a autorităților, astfel că a inventat paharele comestibile făcute din praf de alge marine.

În încercarea de a rezolva problema deșeurilor din plastic din țara sa, David Christian a venit cu o idee revoluționară: pahare comestibile. Potrivit acestuia, dintr-un litru de apă clocotită și câteva linguri de praf de alge se obțin trei pahare voluminoase.

Am văzut cât de multe reziduuri din plastic producem și durează sute sau mii de ani pentru dezintegrarea lor. Contaminează totul”, a afirmat Chirstian, citat de Business Insider.

Potrivit acestuia, Indonezia produce 10 milioane de tone de alge marina anul și va ajunge la o producție de 19 milioane de tone până în 2020.

Citește și: Cum te scapă ceapa verde de poluare şi E-uri?

Produsele sale, care sunt hand-made, încă nu pot avea un preț competitiv cu cel al produselor din plastic.

Un pahar comestibil este de cinci ori mai scump decât unul de platic. Mai mult, acesta este înfășurat tot în plastic sau hârtie pentru a-și păstra textura.

Sper ca în viitor învelișul să fie mai bun și să nu mai utilizăm deloc plasticul”, a precizat tânărul indonezian.

Invenția sa este foarte apreciată de vânzătorii de înghețată, care deja au început să utilizeze paharele comestibile în locul celor de plastic. Mai mult, acest tip de pahare sunt căutate și de restaurantele de lux din Jakarta.

Citește și: Poluarea scade speranţa de viaţă

Indonezia, care deține unul din cele mai murdare râuri din lume și o plajă acoperită în totalitate cu deșeuri din plastic, s-a alăturat unei inițiative a Națiunilor Unite pentru eliminarea poluării, după ce a fost catalogată drept al doilea cel mai mare poluant marin, după China.

Foto: captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter